Skip links

Novembre 2023 | Jaume Roura: «Tenim un potencial a explorar amb el parc»

Les darreres notícies en clau política i internacional, estan fomentant molta preocupació i incertesa. Si en aquest còctel perfecte, li sumem la transformació del nostre sector via a l’electrificació marcada per Brussel·les, encara fem créixer més la incertesa dels compradors.

Però, malgrat tot, la màquina del futur no s’atura i nosaltres, des d’una posició empresarial, ens cal adaptar-nos per fer front a aquest present canviant que ja no té marxa enrere. Així doncs, quan parlo d’adaptació, em refereixo, en primer lloc, a les nostres empreses i els nous temps. Ens cal formar, d’entrada, el personal per guiar els nostres clients de la millor manera. I des de Fecavem i tots els Gremis provincials, posem al servei dels nostres associats i associades, cursos de formació bàsica, pel nostre personal. Informeu-vos bé perquè l’oportunitat que vam presentar en el darrer Automobile Talks amb EADA encara és vigent i està 100% subvencionada.

D’altra banda, els indicadors econòmics també són preocupants, ja que amb uns interessos totalment disparats, fan complicar la nostre gestió i la dels nostres clients. Per tant, necessitem fer previsions de cara al proper any 2024 i successius sent extremadament previsors. Siguem realistes, els mercat no creixen com esperem i ja acumulem massa anys clavats per sota la xifra dels 4 dígits. No acabem d’arribar al milió d’unitats matriculades anuals, mentre que el mercat que necessitem ha d’estar per sobre de les 1.200 unitats.

Tot plegat fa que la nostra facturació no es recuperi com necessitem, que les marques incrementin els seus preus i els compradors cada dia perdin més poder adquisitiu. Aquí tenim les tres claus del problema, i ens cal buscar totes les economies d’escala a la gestió de les nostres empreses.

Però soc de mirar el got mig ple. D’una banda, tenim un potencial a explorar amb un parc que s’està envellint i cal renovar-lo. Des de Fecavem, treballem perquè el nou govern espanyol que en surti, promogui aquesta renovació, no tan sols amb elèctrics, sinó amb tot el que es fabrica. El mercat del VO, avui està funcionant, un altre bon indicador per on poder tirar endavant. Cal estar atents amb els preus a l’alça. De fet, tal com us hem anat informant i ho seguim fent, aquest mes de novembre acollim i presidim una nova edició del Saló Ocasió de Barcelona, del 22 al 26 de novembre, des de Fira Barcelona. Com sempre, farem remor per animar el mercat.

Ànims a tots i enfilem aquests dos mesos finals d’any per tancar un bon resultat, malgrat tot.

Una abraçada!

Jaume Roura i Calls

President de Fecavem i el Gremi del Motor i la Mobilitat de Barcelona