Skip links

El MOVES no és suficient

A Catalunya encara no s’ha obert el termini per a la sol·licitud d’ajudes i, a la vegada, sí hem superat el termini previst legalment per fer-ho. Malauradament, aquesta és la situació i encara que les recents eleccions al Parlament i la renovació del Govern tenen molt a veure amb que vagi més poc a poc, ens suposa un maldecap gros perquè el moment no acompanya i un dels requisits perquè funcionin bé les ajudes és que,en el moment de l’operació de compra, es completi la sol·licitud d’ajuda.

En el quadre inferior figuren en fosc les quatre comunitats on ja s’ha obert el registre de les ajudes, amb color verd les que han publicat les bases i les onze comunitats autònomes restanta més Ceuta i Melilla, les que no ho han fet. En aquest darrer grup és on ara mateix es trob Catalunya.

Mapa del MOVES per comunitats autònomes

El Pla Moves promociona la compra de vehicles elèctrics i híbrids d’autonomia que representen menys del 8% de les matriculacions. I aplaudim aquest esforç de les administracions públiques que així sigui però no és suficient. El País Basc, Cantabria, Galícia i Madrid estimulen els seus plans Renove perquè l’Administració central no ho fa. A Catalunya no. I així estem: amb un mercat que necessita estímuls i ha d’afrontar moments molt difícils amb un govern central que ha fet marxa enrere i ha acceptat neutralitzar la pujada d’impostos nomès durant sis mesos. I la feina, per les comunitats. És evident que amb sis mesos en tenim prou.