El sector de la distribució de vehicles ha estat el protagonista absolut en la presentació de la cinquena edició del Baròmetre Auto Mobility Trends de Coche Global, celebrat a CASA SEAT, amb una taula rodona on el sector va expressar les seves principals preocupacions, sobretot com a conseqüència de la confusió i desinformació que es viu amb relació a la mobilitat.
Segons les dades d’Auto Mobility Trends 2024 és un dels sectors d’activitat on més cala la incertesa, cosa que es percep en les inversions. Si el 2023 el 50% de les empreses preveien mantenir-les, aquest any només ho fan el 33,3%.
Joan Blancafort, secretari general de Fecavem i el Gremi del Motor i la Mobilitat de Barcelona, va ser un dels ponents convidats a la taula rodona inicial. Blancafort va posar damunt la taula els enormes reptes a què s’enfronta la distribució començant per la transició als cotxes elèctrics. “Els concessionaris venen els vehicles que s’estan fabricant i l’oferta és molt àmplia, però el consumidor no busca cotxes elèctrics”, va explicar.
Segons Blancafort, cal accelerar el lliurament d’ajudes (actualment triguen any o any i mig) perquè “el sistema actual no funciona”, i confia que amb la renovació del Moves el 2025 se solucioni amb ajudes directes. Blancafort es va mostrar a més partidari de donar suport a la renovació del parc, amb incentius també a la compra de cotxes de combustió nous, com a mesura més efectiva per reduir emissions. Va demanar estendre a Catalunya i altres comunitats els plans que tenen aquest objectiu que ja apliquen algunes autonomies. “Actualment –va indicar– hi ha més de 30 milions de vehicles a Espanya amb una antiguitat mitjana molt alta i la realitat és que els vehicles més antics són els que més contaminen”.
Podeu consultar els resultats del Baròmetre en el següent enllaç. Fecavem i el Gremi del Motor agreixen i aplaudeixen aquesta iniciativa de Coche Global que, any rere any, certifica el seu èxit.