Skip links

Lluís Querol, Cetelem: “El client, sense moure’s de casa, pot contractar i signar el crèdit amb signatura digital o a través del concessionari”

L’entrevista de l’Infogremi del mes d’octubre la de dediquem a parlar amb Lluís Querol, al capdavant de Cetelem des de fa 32 anys, dels quals 28 han estat dedicats al nostre sector de l’automoció. Fins ara, ocupava el lloc de Director comercial zona nord-est (Catalunya, l’Aragó, Navarra, Illes Balears, la Comunitat Valenciana, Granada i Almeria). A partir d’aquest mes d’octubre, Lluís Querol assumeix noves responsabilitats com a Senior Comercial Partnership, adjunt a direcció comercial.

Cetelem és un dels partners més antics del Gremi del Motor i Fecavem. Com neix l’aposta d’aquest acord amb el sector de l’automoció?

L’acord neix en plena crisi financera, amb importants restriccions pel que fa a la concessió de crèdits, i sorgeix davant de la necessitat de poder oferir una oferta global a tots els associats. L’any 2008 contacten amb mi Joan Blancafort i Miguel Donay, secretari general i president del Gremi del Motor respectivament aleshores; Cetelem va ser l’única entitat que va apostar i signar un acord de col·laboració per cobrir totes les necessitats dels associats. Altres accions que englobava l’acord era la presència conjunta en esdeveniments i salons del sector, campanyes especials finançament, suport en màrqueting del Gremi, etc. ja són 16 anys junts i podem dir que estem molt satisfets de veure els fruits d’aquesta col·laboració.

En els darrers anys, automoció i finances, van de la mà en un canvi digital que impacta de ple. En què es basa el servei 100% en línia de Cetelem?

La nostra companyia ha treballat intensament en la digitalització de processos a tots els nivells, cercant sempre atendre les demandes i necessitats del client, i facilitant-li tot el possible les gestions a l’hora de contractar qualsevol dels nostres serveis. Així, hem aconseguit que el client, sense moure’s de casa, pot contractar i signar el crèdit, amb signatura digital o a través del concessionari.

Quines millores o avantatges oferiu als nostres associats i associades?

Avui tenim a disposició dels nostres associats un compte corrent i un compte d’estalvi remunerat al 2,96% TIN sense límit d’import ni permanència. Comptem amb diverses opcions d’estalvi per a particulars, posem a la vostra disposició dipòsits a 3, 6, 12 i 24 mesos, en funció de les necessitats del client, amb rendibilitats superiors al 3% TIN en tots els terminis.

En què es basa el crèdit responsable que oferiu?

Promoure l’accés a un consum més responsable i sostenible per donar suport als nostres clients i partners és el propòsit principal de la nostra companyia. El Crèdit responsable és una peça fonamental que aterra aquest propòsit, i que està enfocat a la major opció per al client amb l’objectiu de no sobreendeutar-lo, adaptar el crèdit a les seves necessitats i pressupost, i acompanyar el client durant tota la vida del préstec, assessorant-lo i oferint-li solucions en cas d’imprevistos.

Quines novetats o serveis per al nou curs hi ha en aquesta arrencada de curs?

D’una banda oferir al client un paquet de serveis al finançament, la quota pot incloure serveis d’extensió garantia, assegurança de l’automòbil, protecció de pagaments, etc. Tot a la mateixa mensualitat. També estem treballant a més per simplificar els processos de manera que tot sigui molt més àgil i senzill per a client i venedor.

Els préstecs al sector de l’automoció, funcionen? I els nous models de finançament?

Els percentatges de finançament se situen al voltant del 80% (a través del concessionari o directament amb el banc). Aquests darrers anys està creixent la demanda de rènting i productes multiopció, amb durades no superiors a 48 mesos per fomentar la renovació. La situació avui és que el consumidor expresses els seus dubtes quant quin cotxe serà la major adquisició en un immediat: elèctric, híbrid, gas, etc. És per això que – conjuntament amb l’interès de la marca i concessionaris- aquest producte és el de moda avui, i preveiem que continuarà sent-ho durant algun temps.