La Regidora de mobilitat Rosa Alarcón ha convocat una sessió del Pacte per la Mobilitat per presentar el programa Superilla Barcelona i la seva implementació al barri de l’Eixample. Amb aquest projecte, lAjuntament de Barcelona vol construir un model de ciutat que disposi “d’un espai públic més saludable, segur i més verd, que afavoreixi les relacions socials i l’economia de proximitat, recuperant per a la ciutadania una part de l’espai públic”.
No obstant, després d’actuacions en àmbits reduïts, com al Poble Nou, Horta o Sant Antoni, ara el programa Superilla Barcelona fa un salt d’escala i de ritme i es començarà a aplicar prioritàriament a la trama Cerdà i, especialment sense haver gaudit d’una bona rebuda en aquests districtes previs: congestió en artèries secundàries per alliberar-ne de principals, connexions insuficients en trams de mobilitat bàsica i fins i tot augment de la contaminació per zones molt concentrades.
Des de Fecavem i el Gremi del Motor, reafirmem que es tracta d’una nova actuació municipal que no compta amb el nostre suport i amb el molts altres sectors d’activitat econòmica i de la majoria de la ciutadania, com vam constatar en el marc de la Plataforma Pro Mobilitat Lliure.
I no hi compta per l’impacte que té en la mobilitat, en l’activitat econòmica i que allunya Barcelona del seu paper de capital de Catalunya. Les conseqüències immediates que hem pogut observar és que afavoreix una desvinculació amb l’entorn de fora que cada dia necessita arribar a la ciutat, el malestar veïnal i una desarticulació de la feina ben feta en les darreres dècades.
El secretari general del Gremi del Motor i Fecavem, Joan Blancafort, assistirà a la convocatòria de l’Ajuntament per exposar totes les reflexions finals.