Malgrat que les dades generals encara arrosseguen el pes de la Covid-19, les matriculacions del juliol milloren els resultats del juny amb 16.926 turismes nous registrats
Les dades segueixen millorant des del final del confinament absolut: aquest mes de juliol s’han matriculat 16.926 turismes i milloren les dades anteriors a Catalunya on veníem de 12.028 turismes el juny, 4.620 el maig i 335 l’abril. Dades que encara són negatives respecte l’any 2019 però comencen a retallar de forma percentual, un 2,7% negatiu. El total és un 40,7% menys si mirem el global des d’inici d’any amb la forquilla de gener a juliol com a comparativa.
Malgrat tot, queda molt camí per recórrer i per això des de Fecavem i el Gremi del Motor demanem l’activació del registre, el més aviat possible, de les ajudes al Pla Renove i Moves, previstes pel mes de setembre. Fer-les efectives ajudaria a una activació major del nostre sector.
Una dada interessant és la que ens mostren les matriculacions de la motocicleta. Aquesta ha suposat l’empenta dels resultats generals i mostra que és la solució ideal en els desplaçaments urbans en època de pandèmia pel coronavirus: 6.068 aquest juliol per 5.024 el mateix mes d’ara fa un any amb un creixement del 20,8%.
Pel que fa al mercat dels ciclomotors, l’any 2019 es va patir una distorsió d’aquest per la irrupció del motosharing: un servei de lloguer d’aquest vehicle que diferents empreses van instal·lar, especialment, a la ciutat de Barcelona. Enguany, les dades són menors: 419 respecte les 826 del 2019, pràcticament un 50% menys.
En l’apartat dels vehicles d’ús industrial veiem molt interessant la dada que ens aporten els furgons: 1.755 matriculats pels 1.402 del juliol del 2019. Les dades en tot aquest apartat comencen a ser ja en positiu amb un increment de l’1,2%.
Una altra dada que creiem positiva és que Catalunya se situa per sobre de la mitjana de la renovació del parc d’automòbil espanyol. L’edat mitjana catalana és d’11,8 anys i la del conjunt d’Espanya un 12,7. I si mirem el detall per comunitats, Catalunya és la que més jove té el seu parc, seguit del País Valencià amb un 11,9.
Els índexs respecte anys anteriors comencen a ser més bons gràcies al treball conjunt del nostre sector i les administracions però s’ha d’assegurar l’objectiu marcat des del sotrac del mes de març i és arribar a finals del 2020 i salvar l’any.