Skip links

El Gremi del Motor de Barcelona i província, integrant de Fecavem, va celebrar el passat 22 d’abril la seva Assemblea General ordinària. La reunió es va mantenir, en format virtual, a causa de la Covid-19.

Després de presentar els aspectes econòmics i de funcionament de l’entitat, a càrrec del President Jaume Roura i del Secretari General Joan Blancafort, la cap de comunicació del Gremi Núria Casas va presentar la Memòria d’Activitats de l’exercici 2020 de l’entitat. Un inventari específic de tot aquest any de pandèmia que, malgrat tot, és el millor exemple de la vitalitat de l’entitat que queda palesa en aquest document.  A tots els agremiats i agremiades, us l’hem fet arribar a través del correu personal en format pdf.

En el seu informe al soci, el President Roura, va posar de manifest la gravetat del moment i l’esperança per a remuntar aquesta situació adversa, amb un clar missatge que cal treballar units i que, en aquest sentit, el Gremi del Motor té un important paper. No només per a enfortir els vincles entre els socis i sòcies, sinó també amb altres entitats afins i amb les nostres administracions i en la presa de decisions de govern. 

Junta celebrada en format virtual, intervenció del president Roura

El Gremi del Motor ha centrat el seus esforços en fer front a les restriccions a la mobilitat que condicionen l’ús dels vehicles que comercialitzem,  pal·liar l’impacte negatiu de la crisi, el confinament i les restriccions. I en els diferents aspectes normatius que impacten en l’activitat de tantes altres maneres: fiscalitat, ocupació, renovació del parc, usabilitat dels vehicles, entre d’altres.

De cara a l’any 2021, que ja portem un bon camí, el President Roura va avançar les celebracions del Saló de l’Automòbil i del Vehicle d’Ocasió i la continuïtat en la promoció del paper de l’automoció que aporta solucions de transport per a persones i mercaderies.

En el torn d’intervencions obert als presents, es van tractar diferents qüestions d’actualitat, referències claus en les actuacions de l’entitat. Aquestes qüestions van ser, principalment: la gestió econòmica de l’entitat en règim intern, les restriccions a la mobilitat privada, l’Impost sobre les emissions dels vehicles CO2, les mesures que afecten als vehicles amb etiqueta groga, el nou marc regulatori europeu del sector o les ajudes per a la renovació del parc.