Skip links

El president de Fecavem, Jaume Roura, manifesta la seva negativa a la reducció de la jornada laboral a la vicepresidenta espanyola, Yolanda Díaz

El passat dijous, 19 de setembre, Jaume Roura, president de Fecavem i la Unió Patronal Metal·lúrgica, es va reunir amb la vicepresidenta del Gobierno espanyol en una jornada organitzada per Foment del Treball i liderada pel seu president, Josep Sánchez Llibre.

El president Jaume Roura va traslladar a la vicepresidenta espanyola,  la preocupació per la rebaixa prevista en la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores -marcat en 40 hores actualment-. Així doncs, com a Fecavem i UPM va manifestar-li la seva oposició a la reducció de la jornada laboral i reclama més diàleg, així com enfocar qualsevol canvi sempre per la via de les taules de negociació col·lectiva.

Però el president Roura també va plantejar afrontar altres aspectes immediats que preocupen pel funcionament i la bona marxa de les empreses i són: la productivitat espanyola, molt per sota de la mitjana de la Unió Europea; afrontar rebaixar l’absentisme laboral que, segons el darrer informe Randstad, situa en 1,4 milions de persones que no van acudir al seu lloc de feina en el promig diari durant el 2023; i les baixes temporals que ha fet disparar el cost de la mateixa Seguretat Social fins a un 18% en els darrers mesos.

Us facilitem la notícia del diari El Periódico on parla d’aquesta trobada entre el govern espanyol, Foment del Treball i la UPM.

El Periódico de Catalunya