Skip links

La mobilitat elèctrica espanyola, a la cua d’Europa

ANFAC subratlla que els punts de recàrrega estan lluny de les aspiracions marcades per la UE

Amb el canvi o el trapàs cap a noves formes de mobilitat que canvien la combustió per l’electrificació, cal posar de relleu la situació actual. Des de Fecavem recordem que tenim el parc mòbil més antic d’Europa i, en paral·lel, sumem l’alerta d’Anfac sobre el retard en la instal·lació de les noves modalitats.

Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones, ANFAC
Durant el tercer trimestre del 2021, Espanya creix en només dos punts la seva valoració a l’indicador global d’electromobilitat -que valora la penetració de vehicles electrificats i la instal·lació d’infraestructures de recàrrega d’accés públic-, assolint una puntuació total de 25,1 punts sobre 100. Aquest lleu creixement manté Espanya en les darreres posicions del Baròmetre d’Electromobilitat elaborat per ANFAC.
La mitjana europea aconsegueix créixer en més de sis punts, aconseguint un total de 58 sobre 100. Això provoca que la bretxa amb el continent europeu augmenti per sobre dels 33 punts de diferència. L’escàs impuls en la valoració del tercer trimestre d’Espanya ve ocasionat, principalment, pel creixement moderat del mercat de vehicles electrificats, que aconsegueix augmentar 3,3 punts al Baròmetre, i pel baix nivell de desenvolupament de les infraestructures de recàrrega, que amb prou feines creix mig punt el tercer trimestre.
El rànquing nacional segueix liderat per Madrid, Illes Balears i Catalunya, i aquestes dues últimes són les regions que han impulsat més impuls a l’electromobilitat durant el tercer trimestre, amb un creixement superior als tres punts.
BARÒMETRE D’ELECTROMOBILITAT, ANFAC