Skip links

Com afrontar el canvi climàtic?

Fecavem demana concreció en l’aplicació de les mesures de la UE

Per fer front al canvi climàtic, la Comissió Europea avança per a l’any 2035, la prohibició de venda de cotxes amb combustió interna. La CE ha presentat un ampli pla de mesures per lluitar contra el canvi climàtic que suposa avançar cap a la mort dels cotxes de gasolina i dièsel i també dels híbrids. Amb això, es pretén que tots els cotxes venuts a partir del 2035 siguin 100% elèctrics o de pila de combustible d’hidrogen, és a dir, sense emissions de CO2 o d’altres gasos.
L’objectiu és reduir les emissions de CO2 en un 55% fins al 2030 i en un 100%, el 2035. En el seu comunicat, la CE ja adverteix que serà una transició profunda que comportarà grans canvis en molt poc temps.
La reacció dels fabricants de cotxes no s’ha fet esperar i han reiterat el seu compromís a neutralitzar el canvi climàtic, destacant les grans inversions que s’estan duent a terme en tecnologies innovadores i sostenibles.
Des de la Patronal Catalana de la Distribució d’Automòbils, Fecavem, seguirem amb atenció com es tradueix aquest paquet de mesures en la normativa i com impactarà en l’activitat comercial del sector per informar-ne als seus integrants. D’entrada, volem posar de relleu que tota la cadena de valor del sector de l’automoció ja està en un procés de transformació i demanem que aquests canvis estructurals i profunds que imposa la Comissió Europea vagin a un ritme que la realitat tecnològica i la capacitat inversora de tota la cadena de valor del sector de l’automòbil pugui seguir.