Skip links

Agustí Garcia (Vallescar): “El cotxe és un producte que la societat continua demandant”

Comencem el cicle d’entrevistes dels nostres distribuïdors amb Agustí Garcia, Vicepresident de Faconauto i President Executiu del Grup Vallescar. Garcia porta pràcticament 40 anys sent un dels referents de l’automoció catalana i espanyola: l’any 1983 va concloure els seus estudis i de seguida es va interessar en el negoci familiar, fent créixer amb molt d’orgull la seva empresa familiar. Com ell recorda, l’automòbil, despres de la vivenda és el més important. Per això posa en valor el paper dels distribuïdors catalans.

Vallescar és una empresa que va néixer l’any 1965, compta amb 24 punts de venda repartits entre Girona i el Vallès Occidental i 610 persones hi treballen. A Vallescar, podem trobar tant cotxes com motos amb un total de 20 marques.

Com diuen en el futbol, “valoració” d’aquest 2021 que deixem enrere…

Vam tenir un 2020 complicat per la pandèmia i el 2021 hem vist com aquesta ha continuat i, fins i tot, revifant amb les seves variants. D’altra banda, hem sumat una crisi en la producció pels microxips. En definitiva, ningú hi comptava des de la distribució, tampoc la producció dels automòbils. Però també és cert que la reacció no ha estat igual en totes les marques.

Quina diferència en fa?

En una posició crítica tindríem les marques europees. I les separaria molt de les asiàtiques, començant per les coreanes que han evitat el cop i també les japoneses que l’han rebut de forma lleu. La radiografia amb què ens trobem és: pocs cotxes en estoc i moltes comandes. Des de Faconauto, calculem que hi ha 250.000 cotxes venuts que no s’han pogut entregar per tot el que comentava abans. Podem semblar molts però les comandes que tenim és per dos mesos i mig. També és una dada que s’ha de tenir en compte per situar el context.

Malgrat tot, aquestes xifres demostren que l’automoció segueix ben viva en plena crisi…

Sí, som capaços de generar comandes. El cotxe és un producte que la societat demanda i més amb l’esclat d’una pandèmia derivada per un virus. La ciutadania necessita moure’s. Malgrat tot, les matriculacions han caigut un 30% si comparem les dades del 2021 amb les del 2019. El 2020, òbviament, no compta.

Com afectarà l’entrada de nous impostos?

És una mala notícia que des de l’1 de gener hagi entrat el nou impost de matriculacions a tota Espanya. Des de Faconauto ja es calcula que hi haurà 100.000 unitats afectades que pujaran de mitjana de 800 a 1.000 euros. Hem d’anar cap a un pagament per ús per ser més justos i equitatius. El que busquem pel futur és un mínim de seguretat jurídica.

Si ara hagués de recomanar la compra d’un vehicle, per quin tipus d’energia apostaria?

No podem fer una recomanació en general perquè existeix un tipus d’energia per a cada cas. Per exemple, un veterinari que amb pocs dies circula fins a 200 quilòmetres, li aniria molt bé un dièsel: consumeix poc i genera poc CO2. D’altra banda, una persona que viu a Passeig de Gràcia i es desplaça de forma freqüent a l’altra punta de la ciutat de Barcelona, li recomanaria un híbrid o un híbrid endollable. En definitiva, aquest és el paper que juguem els distribuïdors.

I en aquesta diferenciació, també te’n proposo una altra: vehicle d’ocasió o no. Els VO continuen al mateix nivell que pràcticament l’any 2019 i suposen una bona alternativa també. I una última: la tipologia de compra. Ho vam poder analitzar en profunditat en el darrer Automobile Talks a CASA SEAT. Veiem que el renting va cap amunt i, cada vegada, s’incorpora més la quota mensual perquè la vida també canvia d’una forma més frenètica que abans.

Hem analitzat el mercat, l’economia però parlem dels reptes més immediats. Què ens oferirà Vallescar per aquest 2022?

La gran ofensiva és el vehicle elèctric. Surten nous models, sobretot híbrids endollables. Et destaco els més importants: el nou Peugeot 208 amb totes les motoritzacions possibles; l’Opel Grandland i el nou Opel Astra amb tecnologies híbrides; el primer model elèctric de Toyota VGD4; les híbrids endollables de Fiat, Alfa Romeo i Jeep; el Kia EV6 elèctric que és impressionant, i també el nou Kia Sportage; l’Honda HR-V9 híbrid: els nous Lexus NX; i l’MB que continua imparable amb l’elèctric 100%.