Skip links

Alicia Lafuente, Grup T Automoció: “Els clients ja venen molt informats”

L’entrevista mensual de novembre la dediquem a conèixer el Grup T Automoció, concessionari de cotxes d´ocasió i segona mà a Barcelona, situat a la carretera Sta Creu Calafell, 65 a Sant Boi de Llobregat. I ho fem de la mà d’una de les nostres agremiades i gerent de l’empresa, Alicia Lafuente.

– Des de Sant Boi de Llobregat, quin és el vostre client majoritari?

El fet d’estar dins l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els nostres clients majoritàriament son els particulars i les petites i mitjanes empreses. També donem servei a empreses multinacionals, com per exemple, empreses de lloguer per la proximitat a l’aeroport. D’altra banda, tenim el servei de postvenda adaptat a les grans flotes d’aquestes empreses.

– Com s’està transformant les vendes i el seu concepte en el món de l’automoció?

Els clients ja venen a les exposicions molt informats gràcies internet. D’aquesta manera, coneixen tots els models i també les opcions de compra que tenen, com per exemple el renting, la multiopció, entre d’altres. El gran dubte que tenen encara és sobre el tipus de motor, si ha de ser millor híbrid, elèctric o de combustió. També ens trobem amb que hi ha un petit grup, que va creixent poc a poc, que prefereixen fer tot el procés de compra online.

– Un dels aspectes recentment tractats des del Fórum Alianza és la falta de professionals i la manca en polítiques per fomentar la FP en l’àmbit de comercials d’aquest sector. També ho percebeu així?

Ens trobem que sí som capaços de trobar aspirants que tinguin aptituds comercials, però no és tan fàcil trobar-ne especialitzats en automoció. Una molt bona iniciativa des del Gremi del Motor és la formació d‘aquests comercials perquè coneguin el nostre sector i estiguin molt millor preparats.

– Què ofereix el Grup T-Automoció actualment?

Oferim tot el que envolta la mobilitat, des dels concessionaris de cotxes i motos nous i d’ocasió, i un servei postvenda per a totes les marques, fins a tots els serveis com corredoria d’assegurances, lloguer de vehicles, renting i subscripció de vehicles. A més, també podríem dir que oferim als nostres empleats llocs de treball on es poden desenvolupar i créixer a llarg termini, i un ambient de treball que intentem que sigui el més favorable possible.

– Reprenent el tema anterior, els clients demanen elèctric o formes híbrides en major mesura o encara pesa la combustió?

Sí, el client demana molta informació, hi ha bastant interès en aquests vehicles. Tot i així, encara ens trobem amb el problema dels punts de recàrrega, per això normalment se senten més còmodes amb els models híbrids.

– En el mercat de segona mà heu trobat el nínxol que la manca de microxips i matèries primeres ha fet minvar les vendes dels cotxes nous?

El mercat de segona mà ha estat funcionant molt bé tot aquest any, no només per la manca de microxips i la baixa disponibilitat dels cotxes nous, sinó també per la pujada de preu d’aquests cotxes nous, que han fet que els cotxes de segona mà dels concessionaris, que solen tenir pocs anys i quilòmetres, vagin acompanyats de productes semblants als dels cotxes nous com garantia, contractes de manteniment, entre d’altres, estiguin millor posicionats.

– Quines marques majoritàriament treballeu? I quines novetats en aquest àmbit podríem avançar que tindran anomenada pel 2023?

Som concessionari oficial Hyundai, Mazda, Peugeot, Opel, Grup Fiat (Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Abarti i Fiat Profesional) i Grup Piaggio (Vespa, Piaggio, Aprilia i Moto Guzzi). Per l’any que ve hi ha bastantes novetats: de Hyundai tindrem ja l’IONIC 6 a més de la renovació de pràcticament tota la gamma, de Mazda ja tenim aquí el CX-60 i està previst que arribi el CX-40, Peugeot treurà el nou 408 i el Grup Fiat té novetats com el Fiat 600, el Fiat Topolino, i Jeep Avenger.