Skip links

Com apropem als joves els nostres negocis?

Durant aquest any en curs, la prioritat principal en el sector és fer front a les adversitats que provoca la pandèmia. A tothom, la Covid-19 ens ho ha posat molt difícil. Afecta l’economia i conseqüentment el treball.

La baixada de l’activitat econòmica ha obligat a moltes empreses acollir-se a expedients de regulació d’ocupació ERTO, i els responsables de recursos humans centren els seus esforços en la tasca d’adequar els costos a una activitat condicionada per a les mesures de contenció de la pandèmia. Els gestors de l’empresa han d’assegurar la viabilitat del negoci i també dels llocs de treball.

Estan així les coses, els nostres joves ho tenen encara més difícil per trobar feina i és que precisament, entre els 16 i 24 anys, és on la mitjana d’aturats és més elevada amb u 38%. Aquesta dada és molt preocupant perquè posa de manifest la seriosa dificultat que troben els joves per trobar ofertes en el món empresarial.

Sorprenentment, les empreses necessiten d’aquests joves per donar resposta a una clientela que es renova, ja que els hàbits de consum i de compra canvien i per cobrir llocs de treball. És el gos que es mossega la cua i dona voltes sobre ell mateix. Una dinàmica perversa que no porta enlloc.

Des del Gremi del Motor apostem per a la formació dual per incorporar a la nostra activitat comercial els joves amb talent i ho fem de la mà del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Joan Brossa de Barcelona i l’Institut Montserrat Roig de Terrassa. Tots fem front a un moment actual que frena les activitats presencials, siguin aquestes professionals o d’ensenyament.

En aquest marc ens alegra comptar amb el suport de la Fundació Bankia a través del programa d’ajudes a projectes educatius on la formació es fa des del centre educatiu i l’empresa de forma dual. Els recursos econòmics obtinguts aquest 2021 ens permeten reforçar en aspectes concrets com ara: en primer lloc, perfeccionar el procés d’assignació dels joves alumnes a les empreses participants; obrir les portes a les microempreses a poder optar als joves amb l’acompanyament d’un tutor que els assessora; en darrer terme, amb el suport a la difusió del programa per així atraure més talent al sector.

El moment no ens acompanya. Tot i així, el Gremi del Motor manté el seu objectiu d’apropar els joves i el seu talent al sector per fer front a un present i futur canviants i facilitar la renovació dels equips comercials de les empreses associades. I en aquest objectiu, comptar amb el suport dels centres educatius, del Departament d’Educació i entitats com l’Alianza para la Formación Profesional Dual o la Fundación Bankia por la Formación Dual, ens anima a seguir.