Skip links

Aspectes clau de la digitalització de l’automoció en el primer Automobile Talks del curs

Aquest dimarts, 26 de setembre, Fecavem i el Gremi del Motor han organitzat el primer Automobile Talks de la mà del BBVA Consumer Finance, el partner de totes aquestes sessions. El lloc escollit ha estat l’Escola de Negocis EADA, des d’on el professor David Ortega ha desgranat les claus de la digitalització, l’impacte del comerç exterior o les noves maneres d’interactiuar amb el client final.

En paral·lel, José María Cervera, del BBVA Consumer Finance, ha ofert una ponència on ha desgranat les claus actuals per entendre el sector. En aquest cas, el Vicesecretari del Gremi del Motor, Pere Carles, juntament amb el Director General del BBVA Consumer Finance a Catalunya, Xavier Vila, han donat el tret de sortida a l’acte. La xerrada ha acabat convidant a tots els interessats i interessades a un curs únic sobre digitalització que la nostra entitat, de la mà d’EADA, durà a terme el proper mes d’octubre de forma 100% subvencionada.

Algunes dades remarcables que volem compartir és que l’11% dels nous clients del sector ja arriben únicament a través de canals digitals, d’un total de 5,4 milions. Malgrat les bones xifres des de l’any 2018, es preveu una lleugera aturada per la inflació i la pujada de preus, aspectes que afecten a tot el consum privat d’Espanya: el creixement de promig anual va ser del -12,3% durant la pandèmia del 2020; del 5,9% entre els anys 2021 i 2022 i tan sols de l’1,7% per aquest 2023. D’altra banda, la procedència dels clients inicial ja és majoritàriament del món digital. L’inici de la seva compra comença per aquí en un 40% des del punt de vista dels distribuïdors oficials; un 38% del multimarca; i un 39% de mitjana entre ambdós.

Per conèixer l’estudi complet ens podeu escriure al nostre correu.