Skip links

Segon Automobile Talks: Fecavem demana “generositat” per afrontar la crisi

Foment exigeix al govern espanyol una rebaixa immediata en els impostos de gasolina

Aquest matí, des de l’Auditori de Foment del Treball, s’ha celebrat el segon Automobile Talks, patrocinat pel BBVA Consumer Finance. Des del punt de vista de l’automoció, s’ha analitzat l’afectació de la guerra d’Ucraïna i les previsions de mercat.

El president Jaume Roura i Calls, de Fecavem, el Gremi del Motor i UPM

D’una banda, el president de Fecavem, el Gremi del Motor i la UPM, Jaume Roura, ha demanat “generositat als treballadors, administració i empresaris en el moment que estem vivint” i ha afegit que “la bona entesa és bàsica amb els sindicats”, coincidint amb la negociació dels convenis. D’altra banda, també exigeix l’execució d’un pla renove immediat per anar a favor de la sostenibilitat per la qual la patronal també aposta i defensa.

Josep Sánchez Llibre, presiident de Foment del Treball

El segon torn ha estat pel president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, que ha avisat a l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau que, “malgrat els seus intents per eliminar la mobilitat privada, no se’n sortirà i tothom ha de tenir la llibertat de moure’s com vulgui o convingui”. També ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “rebaixi ja els impostos de la benzina i no esperi a final de mes per prendre aquesta decisió tenint en compte l’impacte actual de l’augment del combustible sobre l’economia de les famílies i empreses”. 

Des d’ANFAC, el seu Director General José López-Tafall, també ha volgut posar l’accent en l’actual vaga de transportistes i ha admès que poden haver importants afectacions en els fabricants de l’automoció. No obstant, es mostra més optimista de cara a unes afectacions tan clares amb la guerra d’Ucraïna com les que s’han viscut prèviament amb la pandèmia de la covid i la crisi dels microxips.

Josep Sánchez Llibre amb el director general d’ANFAC, José López-Tafall

El CEO de Silence, Carlos Sotelo, ha avançat que es posarà en marxa un sistema de lloguer de bateries que podrà afavorir la reducció de costos en el transport electrificat. I ha avançat tota la tecnologia més immediata per la que aposta aquesta empresa catalana ubicada a Sant Boi de Llobregat.

El CEO de Silence, Carlos Sotelo

Per acabar, Antonio Garcia Olmos, Director Nacional del BBVA Consumer Finance AUTO ha explicat les noves formes de finançament del vehicle privat en un mercat canviant que trenca amb el perfil de propietari com a única via de negoci.

Antonio Garcia Olmos, Director Nacional del BBVA Consumer Finance Auto

Us enllacem a la web per tenir tota la informació. Per material gràfic i audiovisual, ens podeu escriure a info@fecavem.cat.