Skip links

Estudi Cetelem sobre la relació entre el vehicle i l’usuari

El banc especialitzat en crèdit al consum, Cetelem ha elaborat un estudi que analitza els hàbits i el comportament de compra dels consumidors a l’hora d’accedir al seu vehicle. L’estudi conté diverses entrevistes d’experts i presenta conclusions específiques pels segments d’auto, moto i caravanning.

Cetelem publica la quarta edició i ja té una perspectiva històrica del sector prou consolidada. Però la Covid-19 ha canviat els paràmetres i el comportament del consumidor i per això val la pena fer una ullada per saber més dels canvis de conducta en consum.

A grans trets, pel que fa a el sector de l’automòbil, el preu i el servei postvenda són els dos aspectes amb més pes a l’hora de comprar un cotxe. Internet continua sent la font principal d’informació i les webs de les pròpies marques, les pàgines més consultades. Entre les diferents opcions de cotxes sostenibles, els híbrids i elèctrics són els que més interès desperten entre els conductors.

Pel que fa al sector de la moto, el més destacable és la gran penetració de l’scooter que s’imposa com la més comprada i amb les majors intencions de compra per aquest 2021. La marca és important a l’hora de prendre la decisió de compra per part dels conductors enquestats, però també ho és el concessionari on s’adquireix, sent el preu, el bon servei postvenda i la varietat de productes dels 3 aspectes claus a l’hora d’escollir-lo.

Pel que fa a al sector del caravanning, el més destacable és que les autocaravanes perfilades, les integrals i les camper, són les més demandades pels usuaris. La funcionalitat, la durada i el disseny segueixen sent els aspectes més valorats a l’hora de comprar aquest tipus de vehicles.

DESCARREGA’T L’ESTUDI COMPLET