Skip links

Colau passa a cobrar la recàrrega elèctrica

El vehicle elèctric és una solució òptima per a molts usuaris i de fet, està cada vegada més present en els nostres carrers i les marques se’n fan ressò i ofereixen solucions de motoritzacions elèctriques i híbrides. Per això, la Patronal Catalana Fecavem i el Gremi del Motor de la província de Barcelona veu amb sopresa i indignació la nova mesura de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: cobrar sense avisar per recarregar el cotxe elèctric. L’única ciutat de tot l’estat que emprèn una mesura on, finalment, resulta igual de car carregar electricitat que benzina. Precisament un consistori que vol pregonar i abanderar la lluita contra el canvi climàtic.

Què proposem? Sempre hi ha vies a explorar i lamentem que, des del nostre punt de vista com a experts en la matèria, no se’ns tingui en compte. L’Ajuntament de Barcelona ha pres aquesta decisió que serveix de referència a la resta de municipis que fins ara feien el mateix. Malauradament, en els temps actuals  on la pandèmia ho condiciona tot, som conscients que aquesta no ha estat exempta. Si es vol apostar per estendre la xarxa a més operadors, aquesta situació no es podia mantenir.

D’una banda, l’Ajuntament de Barcelona manté les bonificacions en les tarifes d’estacionament en zona blava i en l’Impost Especial sobre els vehicles de tracció mecànica, suports que valorem positivament perquè mantenen l’interès de l’usuari en l’ús dels vehicles més sostenibles. Però es poden sumar noves idees. Nosaltres proposem a l’Ajuntament donar suport al comprador d’un vehicle elèctric i incorporar nous vehicles al parc de vehicles de la ciutat, amb el compromís de retirar-ne un d’alta en antiguitat. I per tot plegat, proposem a l’Ajuntament i la seva alcaldessa, Ada Colau, reunir-nos per concretar-ho i presentar el pla.

Les dades de mercat posen de manifest que la presència del vehicle elèctric i híbrid endollable és cada vegada major. Ara, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que els usuaris del servei de recàrrega de vehicles elèctrics es cobrarà a partir del 18 de gener, oferint diferents plans de pagament. Demanem fer una transició que pugui fer compatible els drets i obligacions de tothom.

Fotografia: punt de recàrrea elèctrica / Font: Ajuntament de Barcelona