Skip links

El Conseller d’Empresa, Roger Torrent, inaugura el Saló Ocasió i recolza l’automoció catalana

El Molt Honorable Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va inaugurar el Saló Ocasió de Fira Barcelona i ho va fer acompanyat pel nostre president, Jaume Roura, però també de la presidenta de la patronal espanyola Faconauto, Marta Blázquez.

En el marc de la cloenda, el conseller d’Empresa, va ressaltar: “Som un Govern amb vocació transformadora i tenim un objectiu: fer de la mobilitat verda un motor de futur del nostre país”. Així mateix, Torrent ha volgut traslladar que “estem al costat del sector de l’automoció” davant dels desafiaments que afronta cap aquesta mobilitat sostenible. Per això, va afegir: “Des del Govern hem fet una aposta per reindustrialitzar i relocalitzar processos de producció, amb l’objectiu de comptar amb el màxim d’elements de la cadena de valor; i hem impulsat una bateria d’actuacions transformadores, en el marc del Pacte Nacional per la Indústria 2022-2025. Acompanyarem al sector en aquesta transformació, treballarem per generar oportunitats de futur per al teixit empresarial català, per a les treballadores i treballadors del nostre país, per situar Catalunya com a referent de la mobilitat verda del sud d’Europa”, ha conclòs Torrent.

En paral·lel, també es va certificar la nova etapa que s’obre amb l’Ajuntament de Barcelona. Després d’una primera reunió amb el nou alcalde socialista, Jaume Collboni, la IX Jornada de l’Automoció Catalana també va servir per reiterar el compromís de col·laboració i entesa amb la nostra patronal. Per la seva banda, el president de Fecavem, Jaume Roura, va celebrar que “l’automoció se senti escoltada després de vuit anys amb la porta tancada per part de l’exalcaldessa Ada Cola”. Unes paraules que va recollir la Tinent d’Alcalde i Regidora de Mobilitat, Laia Bonet que va assenyalar que “Fecavem és una representació essencial del sector que cal escoltar”.

Bonet també va assenyalar que “ens trobem en un moment de canvi que ha de permetre avançar en la transició energètica de l´automòbil”, i ha incidit que ” el vehicle elèctric és una oportunitat per a tot el sector”. La regidora va defensar la realització d’una transició basada en els “consensos”, per aconseguir una “adaptació i transició justa i eficient” comptant amb tots els agents implicats. La regidora socialista va defensar el treball del consistori en l’electrificació de la flota d’autobusos i vehicles de neteja, així com el creixement de la xarxa Endolla Barcelona.