Skip links

La deslocalització de vehicles a Catalunya torna a ser notícia

Aquesta darrera setmana, en un article d’investigació publicat a l’àrea d’economia del diari La Vanguardia, es posava de relleu les dades on Madrid triplica les matriculacions de Barcelona, 391.000 vehicles i a Catalunya 127.000. En la seva nota, centra el seu anàlisi en l’impost de matriculació i l’impacte recaptatori que això té. 

S’ha de felicitar a l’autor del reportatge, el periodista Fernando H.Valls, però hem de posar de manifest que des de la nostra associació hem alertat de forma reiterada no només d’aquest perjudici… Sinó de molts altres, relacionats amb el perjudici a Catalunya, en la cadena de valor de l’automoció i la recaptació pública. 

Aquest advertiment l’hem traslladat al Govern de Catalunya, a una selecció de parlamentaris que representaven els partits polítics més destacats i hem convocat a la premsa. D’altra banda, ens hem reunit amb la direcció d’Hisenda catalana i l’Agència Catalana de Tributs per alertar de la situació.

Els perjudicis van molt més enllà: les delegacions de les empreses amb flotes s’han deslocalitzat, les tramitacions administratives i financeres es presenten fora, l’impost de matriculació i el de circulació es paga a Madrid per vehicles que circulen per Catalunya, els ciutadans i empreses catalans paguen un impost que afecta un problema d’abast global… I la resta d’espanyols no ho fan. Els recursos es destinen a finalitats diferents a les que ens van anunciar en la seva aprovació, concretament a incorporar vehicles més eficients.

En fi, continuem sense resposta i el problema que ja vam alertar abans de l’aprovació de l’impost, persisteix.