Skip links

Desembre 2022 | Jaume Roura: “De què serveixen els fons Next Generation?”

L’economia s’està disparant derivada d’una inflació quotidiana, que ningú controla ni posa fre, un gran perill per a les indústries i els comerços… I sembla que ens estem acostumant. Novament, insistir amb què els empresaris som el pal de paller del país i ens trobem desemparats perquè els nostres governants no valoren la gran aportació social de les empreses que hem creat. I això fa mal, massa.

Els costos i serveis s’han descontrolat perquè qui els havia de controlar no ho ha fet i, com sempre, paguem els que treballem. Per més inri, els impostos han pujat, sobretot a Catalunya. Em pregunto, una vegada darrera l’altra, com volen que seguim mantenint les nostres empreses i l’ocupació que aquestes creen. La paraula màgica sempre és la dels fons Next Generation que ens han de salvar, però em torna a venir al cap una pregunta: com? No hi ha cap mena de facilitat per sol·licitar-los i l’excessiva burocràcia que hi han posat pel mig fa que no acabin arribant.

En definitiva, els que ens governen, i totes les seves administracions, el que han de fer és donar-nos totes les facilitats, que nosaltres ja gestionarem les empreses i generarem lloc de treball. Per alguna cosa tenim prou experiència i la validesa contrastada.

D’altra banda, els acords dels convenis, malgrat no podem pas estar contents, hem d’entendre que el treballador forma part d’aquesta economia de consum en la qual girem tots i totes. Per tant, hem d’entendre que s’han d’ajustar el màxim possible per pal·liar aquesta inflació quotidiana de la que parlem i que ens fa mal a tot el conjunt. Cert és també que hem de negociar i exigir més responsabilitat laboral pel que fa a la productivitat i absentisme, i revisar els drets socials inassumibles avui per a les empreses.

Ara, més que mai, ens cal una unitat de totes les institucions comarcals, sectorials i particulars perquè puguem presentar un llibre blanc que digui prou a la persecució empresarial. Us animo a desenvolupar-lo urgentment.

Una abraçada a tots i totes els empresaris de Fecavem i els representants de les quatre províncies i que aquest desembre que comencem ens aporti llum per acabar l’any 2022 i planificar el proper 2023 amb una visió més optimista ja que cal preparar-se per uns temps que no són gens fàcils.