Skip links

Eleccions europees: propostes per a la nova mobilitat

El sector de la distribució d’automoció i, per iniciativa de la patronal espanyola Faconauto, hem recollit en un document les aportacions del sector de cara a la propera legislatura del Parlament Europeu que en surti després de les eleccions d’aquest 9 de juny.

Així doncs, defensem un model de mobilitat lliure, sostenible i inclusiu, partint de la base que si realment volem complir amb els objectius de descarbonització, cal promoure un entorn regulatori més senzill i incentivador. L’any 2035 s’apropa i serà clau en el camí cap a la descarbonització, que passa necessàriament per la retirada de les unitats més ineficients i incorporant-ne de noves. Existeix però un risc real que el mercat europeu es fragmenti i s’avanci a dues velocitats en aquest procés d’electrificació. 

En referència al nostre país, és imprescindible impulsar un full de ruta en que els agents públics i privats treballem per un model de mobilitat eficient. En aquest sentit, la convivència de modes de transport és la reivindicació del sector. I des de Barcelona i Catalunya hem de ser pioners en aquest aspecte.

Les propostes més destacades van en la línia de generar un marc favorable i impuls del sector de l’automoció, el desenvolupament d’una normativa que garanteix la privacitat i seguretat de tothom i fer front als desafiaments que suposa la IA i la ciberseguretat, la reinvidicació d’incentius fiscals (PERTE pel ciutadà) per facilitar l’accés a vehicles zero emissions, una cobertura adient de punts de recàrrega, la descarbonització del transport pesat i impulsar la formació dels professionals.

Us facilitem l’accés al document íntegre elaborat per Faconauto:

https://mcusercontent.com/b5b05f22b820259238d35c2fa/files/e9597cc8-90e3-69c4-ea63-144540411f2d/Propuestas_FACONAUTO_Elecciones_UE_2024.pdf