Skip links

Cetelem publica el seu observatori del motor per aquest any 2022

El darrer Observatori del Motor de Cetelem ja està disponible:

https://elobservatoriocetelem.es/observatorio-cetelem-auto-2022  

En ell, podem constatar com respon a la pregunta sobre de quina manera es relaciona el consumidor amb l’automòbil i la moto. Pel que fa al cotxe, la hibridació és l’opció preferida dels compradors en el moment actual i la intenció de compra dels consumidors per aquest any, situa en primera posició el cotxe híbrid i seguit del dièsel. De cara a propers anys, els motors de combustió continuaran tenint un paper important en la mobilitat perquè és l’opció majoritària en el mercat.

El creixement en la intenció de compra de cotxes elèctrics passa del 10% al 15%, respecte a l’any anterior. Si bé és cert que la societat cada vegada és més propensa a l’ús de vehicles elèctrics, el cotxe híbrid continua en primera posició amb un 40% en la intenció de compra.

El potencial comprador de vehicle elèctric creu que l’autonomia necessària és entre 300 i 400 km per a un 22%; entre 400 i 500 km per a un altre 22%; i més de 500 quilòmetres per a un 21%.

D’altra banda, el teletreball comporta que són menys els dies que cal desplaçar-se a l’oficina. Però, malgrat això, el 73% dels usuaris que tenen cotxe no pensen en modificar res del seu vehicle per aquesta raó. Tot i això, un 20% es planteja canviar el tipus d’assegurança per una amb menys cobertura amb l’objectiu d’estalviar.

L’augment del preu del combustible és que el 36% utilitzarà el cotxe amb la mateixa freqüència que abans. Davant d’aquest resultat, ens trobem amb un 34% que intentarà fer-lo servir menys i un 29% que es planteja canviar el seu vehicle per un cotxe híbrid o elèctric.

El carsharing o motosharing, encara són molt lluny de ser una solució de mobilitat majoritària. Només tres de cada deu conductors deixaria de tenir un vehicle en propietat per substituir-lo per serveis de carsharing, motosharing, carpooling, ridesharing, lloguer de cotxe o moto a particulars.

Per acabar, els usuaris del carsharing i el motosharing només volen pagar pel que realment usen. Molts han fet números i la mobilitat compartida els surt a compte. Entre el gruix de la població, aquesta percepció està molt dividida: el 51% dels espanyols no creu que aquest tipus de serveis sigui més econòmic que tenir un vehicle en propietat, mentre que el 49%, opina que sí.