Skip links

Fecavem elabora un estudi propi sobre motoritzacions

En els concessionaris, l’oferta de nous models amb motoritzacions alternatives al dièsel i la benzina, superen el 40% en el que portem d’any. Així es desprèn de l’estudi que ha portat a terme Fecavem, usant com a font les dades subministrades per MSI Sistemas de Inteligencia de Mercado.

Aquesta primera conclusió es deriva dels gràfics de barres apilades al 100% de l’informe, que presenta els models del mercat de totes les marques diferenciats per motoritzacions, dels darrers 8 anys. A més, en ell s¡informa del número de models i el percentatge que representa sobre el total del 100%.

Aquest exercici evidencia la introducció progressiva i gradual d’un ampli ventall de solucions de mobilitat, que van des del vehicle elèctric pur (BEV), als híbrids elèctrics (PHEV-HEV) o gas (GLP o GNC). Durant l’any 2014, l’oferta representava una mica més del 10% i des d’aleshores, anualment, s’ha anat completant l’oferta fins a superar el 40% aquest 2021.

Oferta de mercat

Presentada l’oferta del mercat, anem ara a comparar-la amb la demanda expressada l’adquisició de vehicles que reflexa pel número de turismes matriculats, seguint la mateixa fórmula de presentació en barres apilades al 100%Comparant oferta amb la demanda, es posa de manifest que percentualment, l’oferta de motoritzacions supera la demanda àmpliament. Això es deu a que els concessionaris ofereixen més varietat de la que la demanda està disposada a comprar.

La conclusió a la que arribem és que l’oferta està en el mercat i falta que el comprador es decideixi a comprar-la. I un dels factors clau és el preu de compra. Per apropar-lo, en aquesta línea, pren el màxim sentit el Plan Moves, que té com a objectiu rebaixar el preu de compra dels vehicles més eficients.

I per marques?

A títol de mostra, aquest exercici el podem fer per per marca i hem agafat la marca SEAT com a referència. El resultat és prou eloqüent perquè presenta l’evolució de l’oferta de producte i la política comercial de la marca, i relacionar-ho amb l’acceptació de la demanda. Us convidem a fer aquest exercici visitant l’enllaç a l’informe. 

DESCARREGA’T L’INFORME COMPLET!