Skip links

Nova reunió amb els responsables de la Hisenda Catalana

Jaume Roura, Joan Blancafort per FECAVEM i Plinio Gómez pel Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya (COGAC), s’han reunit a finals de juliol amb la Secretària d’Hisenda,  Marta Espasa i la Directora General de Tributs, Natàlia Caba. 

D’inici, Fecavem i COGAC han posat de relleu la seva oposició a l’Impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica, aprovat fa uns anys per la Generalitat de Catalunya, pel seu efecte distorsionador del mercat i pel greuge comparatiu amb la resta del territori espanyol. Però deixant de banda aquesta important qüestió, Fecavem ha demanat novament habilitar una exempció per als vehicles en situació de venda dels professionals del motor. 

Segons dades facilitades durant la reunió, la recaptació que generen els professionals del motor, sumen un milió d’euros i corresponen a unes trenta mil vehicles i la seva titularitat corresponen sis mil professionals del motor contribuents. La mitjana de quota per vehicles ronda els trenta quatre euros. Segons informen els responsables de la hisenda pública, les liquidacions dels vehicles per sota dels sis euros, no es tenen en compte