Skip links

Fecavem, membre del nou Grupo Diagonal

Diferents representants de la cadena de valor de l’automoció i la nova mobilitat a Catalunya creen el Grup de reflexió DIAGONAL per desenvolupar idees i propostes en el desenvolupament social i industrial cap a la nova mobilitat. Entre els membres participants, estem com a part activa la nostra Patronal Fecavem, juntament amb ANFAC, Clúster d’Automoció de Catalunya (CIAC), CCOO Indústria , UGT-FICA, Fecavem, Ficosa, Fira de Barcelona, Foment del Treball, Fundació Repsol i SEAT.

Així doncs, es considera que és el moment perquè l’ecosistema innovador de la Mobilitat posi en valor davant les administracions i l’ opinió pública catalana la importància del sector productiu de l’Automoció en tots els àmbits de la Societat i ofereixi propostes constructives per al nostre futur. Les sessions de debat, coordinades per Grant Thornton, se centraran en sis eixos centrals per donar llum als reptes que aborden una nova mobilitat descarbonitzada, sostenible i competitiva que satisfaci les necessitats de persones i empreses per igual. 

El sector de l’automoció i la mobilitat viu una important transformació cap a la nova mobilitat. Davant d’aquest important repte i sota aquesta premissa s’ha conformat el Grup Diagonal, coordinat per Grant Thornton. El primer fòrum de debat conjunt que agrupa tots els actors del sector, orientat a analitzar i plantejar les mesures necessàries tant en l’ àmbit industrial, de mercat i social per impulsar la transformació de la indústria cap a nova mobilitat, i que afecta un sector clau de l’ economia.

Cal recordar que la indústria de l’automoció constitueix un dels principals suports de l’economia catalana, base de la seva riquesa i prosperitat. Una potent indústria conformada per tota la cadena de valor que aporta alvoltant  de l’16% del PIB de l’economia catalana, amb més de 20.000 milions d’euros de facturació anual i dona ocupació (directe i indirecte) a més de 140.000 persones a Catalunya.

El Fòrum de debat obert abordarà de forma col·laborativa publicoprivada, i al llarg dels pròxims mesos, la generació de solucions pràctiques i de consens per a la mobilitat Intel·ligent, Connectada, Sostenible, Inclusiva i Cooperativa que satisfaci les necessitats de ciutadans, treballadors i empreses per igual.  Per a això, el Grup Diagonal se centrarà inicialment en  sis eixos prioritaris enfocats en l’ impuls al dret a la mobilitat individual, sostenible i inclusiva, la definició d’ un model de transició industrial, facilitar el procés de descarbonització i compliment dels objectius exigits, potenciar el diàleg social dins del teixit industrial, identificar les necessitats laborals i formatives i oferir una visió integral de la  mobilitat coherent a les necessitats de la ciutadonenía

Aquesta iniciativa té com a objectiu final donar respostes i generar propostes constructives i de consens per al futur de tot el conjunt del sector. Generar idees comunes i constructives, que facilitin la posada en marxa de polítiques i mesures des de l’ àmbit públic, i que afavoreixin la transició industrial i social cap a un model de mobilitat sostenible, inclusiva, multimodal i sense restriccions.