Skip links

Fecavem, present en el debat de Crowe sobre mobilitat elèctrica

El president de la nostra patronal, Jaume Roura, va ser un dels ponents convidats a la jornada ‘Cap a un món de vehicles elèctrics, i ara què?’, organitzada per Crowe Spain, Kehua Tech i el Col·legi d’Economistes de Catalunya, el passat 12 de desembre. En la taula de debat es va analitzar la situació de la indústria de l’automoció davant el futur del vehicle elèctric. Així doncs, aquest ja és una realitat als nostres carrers, no obstant, l’alt preu inicial d’aquest tipus de vehicles, la falta d’infraestructura de recàrrega i el desconeixement, afavoreixen la bretxa amb altres països europeus, posant de manifest el gran desafiament que suposa aquesta transformació, amb nous reptes i oportunitats per al planeta en termes d’economia, ocupació i, per suposat, sostenibilitat. Aquest esdeveniment va ser moderat pel China Desk Manager de Crowe, Han Bao Liu i va comptar amb les intervencions de diversos experts que van compartir les seves perspectives sobre el desenvolupament de la indústria de càrrega de VE a Espanya i van subratllar la importància de la transició tecnològica per al desenvolupament i la millora de l’eficiència en el sector elèctric.

L’obertura de la jornada va anar a càrrec del Degà del CEC i CEO de Crowe, Carlos Puig de Travy, qui va puntualitzar que era urgent establir mesures i ajudes concretes per poder complir les directrius imposades per la Unió Europea. En el torn de les ponències, el catedràtic de Tecnologia Elèctrica de la IQS, Pere Palacín, va contrastar amb interessants dades la situació del mercat espanyol de l’energia elèctrica, i la transició a la qual s’enfronta el nostre país. Per la seva banda, el nostre president Jaume Roura, també de la Unió Patronal Metal·lúrgica, va recordar la posició exemplar d’Espanya com a ‘hub’ europeu de producció i exportació de vehicles, incidint en que el nostre país està molt ben situat com a segon de la Unió Europea en exportació d’automòbils, la qual cosa el confirma com una peça clau en la indústria de l’automoció, però encara lluny dels objectius de producció dels nous models elèctrics i connectats.

En la seva intervenció, el KAM e-Mobility Iberia a Endesa X, Xavier Álvarez, va assenyalar que el sector està en ple procés de transformació de model, des de la producció de vehicles tradicionals de combustió fòssil als nous models elèctrics. A més, aquesta jornada va comptar amb la participació del Director de l’oficina OPTIMA de la Generalitat de Catalunya, Tomas Megía; del Product Manager Overseas Division de Kehua Tech, Holger Hou; del Director de Strategic Partnership de Kehua Tech, Tom Xiang i del President del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, Sergio Alcaraz. Segons l’exposat durant la jornada podem concloure que aquesta transformació, sens dubte inevitable, ens depara un futur tan excitant com incert.