El president de Fecavem, Jaume Roura, ha assistit a l’acte de suport a la indústria de l’automoció organitzat pel Govern de la Generalitat de Catalunya i encapçalat pel seu president, Pere Aragonès. El sector de l’automoció ha traslladat al Govern la necessitat d’impulsar mesures que siguin efectives per aquesta sostenibilitat amb le qual ja treballen els departaments de I+R+D de l’automoció, però també aposti per invertir en el que, des de fa dècades, és el principal motor de l’economia catalana.
Per la seva banda, el Govern ha expressat que té com a objectiu impulsar la transició verda del sector de la mobilitat que actualment està fent front a grans desafiaments com per exemple el vehicle connectat amb el seu entorn; el vehicle autònom; l’electromobilitat i la reducció d’emissions; els canvis en les pautes de consum de la mobilitat; i l’entrada de nous actors, entre d’altres. En un acte on s’han reunit més de 200 representants del sector, la Generalitat ha posat en relleu la tasca duta a terme per ajudar al sector a fer la transició cap a la mobilitat sostenible.
Tal i com ha explicat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció, “fem un pas més i redoblem tot l’esforç mobilitzem tots els recursos que tenim a l’abast per accelerar encara més de la transformació sostenible de la indústria de la mobilitat”. El cap de l’executiu ha destacat “la tasca proactiva de la Generalitat per impulsar la mobilitat elèctrica, per facilitar i promoure la instal·lació de punts de càrrega i per donar suport al sector de l’automoció en la seva transformació”. “En tres anys haurem mobilitzat un total de 195 milions d’euros per adquirir vehicles elèctrics i per la instal·lació de punts de càrrega, convertint Catalunya en el territori de l’Estat que més fons ha estat capaç de captar”, ha afegit.
L’esdeveniment ha estat encapçalat pel president de la Generalitat i també hi han intervingut el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, i el president de l’ANFAC, Wayne Griffiths. En paraules del conseller Torrent, “des del Govern de la Generalitat, tenim un objectiu, una estratègia, i actuem en suport de la indústria de la mobilitat, conscients del seu alt valor estratègic per al sistema productiu i econòmic del país, i del seu valor determinant en la generació de prosperitat per als catalans i les catalanes”. En aquest sentit, Torrent ha explicat que per això “hem fet una aposta per reindustrialitzar i relocalitzar processos de producció, amb l’objectiu de comptar amb el màxim d’elements de la cadena de valor de la mobilitat elèctrica i així recuperar sobirania tecnològica i productiva”.
Per la seva banda, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha assegurat que “hem de transformar el model energètic de Catalunya cap a un sistema més net, barat i segur”. Durant la seva intervenció, ha afegit que “bona part d’aquesta inversió en renovables també serà la que ha de permetre donar vida a aquesta nova indústria de la mobilitat”.
En darrer terme, el president de l’Anfac ha afirmat que “l’electromobilitat és una oportunitat per a Catalunya” perquè “és fonamental consolidar un model com a país que crea als vehicles nets com a part de la solució, i no el problema”. Griffiths ha afegit que “el sector de l’automoció necessita veure Catalunya i Espanya com a país amic de l’automòbil. Si no, les inversions se n’aniran a altres països que sí que estan apostant per la indústria de l’automoció. I, alhora, necessitem accelerar i incentivar mesures que facin el vehicle electrificat atractiu per als ciutadans i les empreses”. “No hi ha pla B en aquesta transformació, cal posar-se les piles i accelerar l’electrificació del país per guanyar aquest partit”, ha conclòs.