La Patronal Catalana de la Distribució d’Automoció, Fecavem, se suma al clam de Foment del Treball Nacional ‘Sí a l’economia productiva, sí al diàleg social, sí a la democràcia’. Amb el respecte i contundència, manifestem que no estem en contra d’una reducció de la jornada laboral per principi, sinó en contra d’una reducció de la jornada laboral general i per decret. I manifestem el perill productiu que això comportarà. El portaveu de Fecavem, Joan Blancafort, ha estat un dels representants en la fotografia final dels adherits. Per la seva banda, una part del manifest l’ha llegit el Sr. Albert Segarra, vocal Junta de Govern Unió Patronal Metal·lúrgica i membre del Comitè Executiu UPM. Cal recordar que el Gremi del Motor i la Mobilitat va de la mà amb la UPM.
D’aquesta manera, Fecavem forma part d’una de les 19 entitats representants de sectors empresarials catalans, les quals han fet públic aquest divendres un manifest en el qual han defensat el diàleg social com a vehicle per a la negociació dels agents socials com a resposta a la proposta de reducció de jornada laboral que promou el Ministeri de Treball.
Els signants del manifest, que són una mostra dels sectors més afectats per la proposta del Ministeri de Treball, titllen d’ingerència unilateral la proposta de reducció de la jornada laboral que s’ha fet sense diàleg social i han afegit que provocaria costos laborals significatius especialment en petites i mitjanes empreses. El text signat i presentat remarca la importància de respectar els mecanismes democràtics del Diàleg Social, per seguir protegint els interessos de les empreses i de l’economia productiva i, per tant, de la democràcia. El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha llançat aquest missatge: “Senyora vicepresidenta del Govern Yolanda Díaz, amb el màxim afecte, però també amb la màxima contundència: Foment no està en contra de la reducció de la jornada laboral per principi, sinó de la reducció generalitzada”.