Skip links

Fecavem i la xarxa dels seus associats, una solució als problemes de Rodalies

La Patronal Catalana de la Distribució d’Automoció, Fecavem, constata a través dels seus associats que la sobtada demanda de solucions de mobilitat privada està sent una de les grans solucions davant dels problemes reiterats que té Rodalies arran dels múltiples robatoris de cable de coure de la xarxa ferroviària que van esclatar diumenge passat, coincidint amb la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya de 12 de maig.

Així doncs, constatem que la demanda des d’aleshores, s’ha incrementat un 40% respecte els nivells de mitjana que tenen productes com ara el lloguer per hores o els vehicles de mobilitat compartida. De fet, els associats ens transmeten que estan amb una demanda semblant a la que va es va registrar la darrera Setmana Santa o en setmanes d’auge turístic com el Sònar o el Primavera Sound. La demanda es concentra, especialment, a les comarques del Barcelonès, el Maresme, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. Per la seva banda, el perfil d’usuari que ha incrementat aquesta demanda és privat, però també d’empreses que planifiquen la mobilitat dels seus treballadors en dies puntuals per als propers trenta dies.

D’aquesta manera, Fecavem constata que la mobilitat privada és una alternativa, però també una solució a les mancances que segueix arrossegant la mobilitat pública. A més, amb les noves modalitats que els associats ofereixen, l’usuari final veu una doble solució: un estalvi econòmic i de temps davant la compra de múltiples bitllets per arribar al mateix lloc i fer-ho sense incerteses ni temps d’espera. A més, l‘automoció recorda que és pionera en l’aposta en R+D+i, tant des del punt de vista de la seguretat com de la reducció de la petjada de carboni. En el cas de la mobilitat compartida, també és una idea socialment sostenible ja que evita utilitzar més d’un automòbil per al mateix viatge.