Skip links

Gremi del Motor i Fundació Èxit, per la reinserció dels vulnerables

El Gremi del Motor treballa conjuntament amb la Fundació Exit en els plans d’inserció als immigrants perquè trobin una feina a través del sector de la planxa. Una iniciativa inèdita que després de Madrid, ara arriba a Catalunya. Des d’aquí, se’ls ofereix formació per ser planxistes o pintors. L’obstacle principal amb què ens trobem és la falta de permisos o la inexistència d’un document d’identitat. També treballem i recolzem que se’ls legalitzi per tenir una vida digna. El proper 7 d’octubre assistirem a una reunió informativa on esperem poder avançar i concretar les accions.

D’entrada agraïm l’interès de quatre empreses:

  • Baix Motor/ Carhaus: amb els seus quatre tallers a St. Boi, Molins, Gavà, Hospitalet
  • Renault Pineda (Marc García)
  • Autocam
  • Grupo Letamendi
  • Vi Serveis, a Zona Franca de Barcelona

Però volem anar a més. En aquest projecte pilot tenim com a objectiu que participin 15 joves per la qual cosa ens agradaria aconseguir 15 socis del Gremi que vulguin participar-hi. Podeu contactar per més informació telefònicament o per correu electrònic i prendrem nota del vostre interès i us informarem: info@gremidelmotor.org.

La iniciativa compta amb la participació del Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat i hi participaran joves del Centre de Noves Oportunitats Passwork de la ciutat de Barcelona. Ambdues entitats conviden a sumar-se a aquesta iniciativa pionera a socis del Gremi del Motor que estiguin interessats en tenir un o dos joves en el seu taller de postvenda. L’itinerari formatiu consta de dues fases ben diferenciades:

  • Iniciació a l’ofici: es durà a terme entre els mesos d’octubre a febrer i consistirà en una formació a mida que faran els joves en els tallers dels socis participants. Cada jove tindrà a un treballador com a tutor formador que serà qui li anirà descobrint l’ofici d’una forma pràctica, tenint-lo com a aprenent.
  • Contracte de formació i aprenentatge: tipus de contracte que afavoreix la qualificació professional de les persones treballadores en un règim d’alternança d’activitat laboral retribuïda en una empresa. Els joves estarien un 75% del temps treballant i un 25% formant-se en el marc del sistema de formació professional per l’ocupació (certificats de professionalitat de la especialitat de xapa i pintura). Per consultar els incentius per a les empreses accedir a aquest enllaç del Servei Públic d’Ocupació