Skip links

Gener 2022 | Jaume Roura: “Hem de conviure amb el perill”

Després de tot els entrebancs que hem passat, podem dir que hem tancat un 2021 per oblidar… Vaja, com el 2020. I ara, mirem al futur: afrontarem el 2022 amb una experiència d’imprevistos que ens han fet més forts. D’aquesta manera, haurem d’anar fent front dia a dia, ja que la pandèmia o els símptomes de la variant òmicron, estan a flor de pell i conviuen amb nosaltres. No ens enganyem, és un perill constant i hem d’assumir-ho.

Si sumem tot el que arrosseguem i encara durarà aquest 2022, com per exemple la crisi de les primeres matèries, l’increment dels costos energètics, les restriccions a l’activitat social, les incidències laborals provocades per la pandèmia i la falta de mà d’obra… La productivitat de les empreses es complica. Esperem i desitgem que, poc a poc, aquest 2022 ens porti la recuperació i la normalitat perquè el 2023 puguem veure la llum.

D’altra banda, cal estar més units que mai ja que els polítics no ens ho posen fàcil i haurem de treballar, i molt!, per fer-nos escoltar i que proposin solucions factibles en tot allò possible pels empresaris. En definitiva, necessitem governants que parin atenció i siguin propositius amb l’objectiu de cercar solucions a les necessitats de les empreses.

En paral·lel, també haurem d’afrontar una negociació col·lectiva, acompanyada de la reforma laboral, amb un IPC disparat que no ens ajudarà gens… En definitiva, cal estar preparats per sobreviure a aquest 2022. Em remeto al principi d’aquesta editorial: amb totes les incerteses, però amb unitat i una Patronal forta acabarem tirant endavant, resistint i tornant a la somiada normalitat.