Skip links

Gener 2023 | Jaume Roura: “Els polítics ens han de veure units perquè ens escoltin”

Finalitzat l’any 2022, fem balanç i podem comprovar que, malgrat el mercat del VN no s’ha recuperat, els resultats han estat positius tot i la menor facturació. Però millor pel que fa a la qualitat de les operacions i, en aquest sentit, aquí tenim un demostració de com s’ha de ser professional per comercialitzar bé i donar una bona atenció als clients.

De la mateixa manera que s’ha actuat en el mercat de VO o multimarca, l’escassetat de producte ha fet mantenir una comercialització positiva, i així és com hem d’operar sempre amb la màxima professionalitat i bon servei, per obtenir resultats satisfactoris en ambdues parts.

La situació del 2022, precedida dels anteriors anys 2020 i 2021 complicats, ha sigut suposat que tanquem un any de grans incerteses, però amb un tancament de l’exercici prou positiu. Ara, cal organitzar-se i planificar-nos de cara al ja estrenat 2023. D’aquesta manera, any a any i treballant amb un handicap: la diferència de veure més el curt termini que el llarg ja que les incerteses constants dominen també el nostre sector. Més enllà de la crisi econòmica global, pel que fa a nosaltres, estem vivint una transformació energètica centrada en l’electrificació que encara depara grans incògnites. Però sabem que no hi ha marxa enrere, cal estar atents als canvis.

D’altra banda, serà un any d’eleccions municipals i generals. Hem d’aprofitar per traslladar als candidats polítics, les nostres preocupacions per mantenir les empreses i llocs de treball. Des de la nostra patronal Fecavem parlarem amb tots el candidats per trasllada-los les nostres preocupacions i intentarem sensibilitzar-los perquè actuïn amb més respecte per a la mobilitat lliure de les persones, així com també la importació dels vehicles que donen aquesta citada mobilitat i que ens encarreguem de gestionar nosaltres en primera persona. Som empreses de servei de primera necessitat, i així ho vam demostrar durant la pandèmia de la covid.

La unitat de tot el sector, entorn els quatre gremis que configurem Fecavem a tot Catalunya, ara més que mai, necessitem fer pinya, amb l’objectiu de portar la veu del sector als governants. Ja n’hi ha prou de la persecució als empresaris, de prohibicions o barreres per a la circulació. Sabem que arriba una normativa nova marcada per la Unió Europea, però s’ha d’imposar el sentit comú i la gestió i aplicació final, que passa pels governants de casa nostra, que sigui efectiva i clara.

Un dels plats forts per aquest 2023 serà la Zona de Baixes Emissions, ZBE. Aquest és un tema delicat per a nosaltres i un problema per a molts usuaris i contra això, hi ha una solució: modernitzar el parc retirant els vehicles sense distintiu per uns de nous o altres de menor antiguitat. En aquest sentit treballarem, però repeteixo. tots units i amb una gran participació de tots als actes que us convoquem. Perquè els qui manen, se n’adonin del que som i representem.

Una abraçada a tots i totes i bona enfilada per aquest 2023!

Jaume Roura i Calls

President de Fecavem i el Gremi del Motor