Skip links

Gener 2024 | Jaume Roura: “Per aquest any, esperem recuperar ja la xifra del milió d’unitats de VN i el dos milions de VO”

Per començar aquest 2024, m’agradaria fer un primer balanç d’on venim i cap a on anem. D’entrada, hem tancat un any més, el 2023, amb moltes dificultats tant pel nostre sector com, a grans trets, per la transformació de la mobilitat que ja resulta tota una preocupació que ens marca i marcarà, encara més, aquest 2024 que acaba d’estrenar-se, però també el futur a llarg termini.

Així doncs, les formes sobre com s’ha fet tot plegat no són les millors… Tot el contrari, perquè els qui decideixen tan sols són polítics i pensen més en el vots que el que realment és un servei necessari com la mobilitat privada. Malgrat tot, no ens cansarem de vetllar perquè respectin una mobilitat privada sostenible i real cobrint totes les necesitats socials i amb una vocació de responsabilitat i sostenibilitat, des de tots els punts de vista possibles.

D’altra banda, durant el 2023, hem procurat informar i porta conferenciants en el marc dels Automobile Talks, així com des del Gremi Confidencial que ens ha permès estar al dia dels canvis marcats des de Brussel·les per part de la Unió Europea i d’arreu del món; també de les nostres organitzacions empresarials depenem dels grans fabricants i ens cal conèixer els moviments per, en tot allò que sigui possible, equilibrar el funcionament de les nostres empreses. I això és el que fem.

La política, també en aquest cas, poc cal parlar-ne més. Tots coneixem la situació i no entraré en comentaris ni des del punts de vista de Catalunya ni d’Espanya. Des de les nostres patronals i associacions, tant en l’òptica de tota Catalunya com des de les províncies, no pararem de fer sentir (i escoltar), les nostres veus perquè tractin els serveis a la mobilitat com el que som: una necesitat demostrada

Pel 2024, ara ja en present, esperem créixer una mica més que el passat 2023 i, poc a poc, recuperar ja la xifra del milió d’unitats de VN i el dos milions de VO, doncs el percentatge que pesem a Catalunya si puja a Espanya, també fa que pujem nosaltres. Així doncs, si recuperem una estabilitat econòmica i laboral, com sempre dic, la roda del consum no pararà i això és el que necessitem tota la societat que la roda no pari i els polítics ajudin, sense posar pals a les rodes.

Acabo: desitjant-vos salut, sobretot, i feina. Una forta abraçada i ens veiem aviat!

Jaume Roura i Calls

President de Fecavem