Skip links

Gener, “Oblidem el 2020”

Tanquem un any 2020 per oblidar, ja que només ens ha portat dificultats de tota mena. Però el més important i cru és que ens ha marcat, a tots, un futur incert.

El nostre sector ha pogut sobreviure a les dificultats de forma més lleu que d’altres però el problema és general. Nosaltres vivim empresarialment quan la roda de consum funciona i per tant roda, fet que en aquests moments és del tot imprevisible. Per tant, ens hem de preparar pel primer semestre de l’any 2021, sumant les estructures d’empresa a les possibilitats de mercat i esperant que el segon semestre recuperem la normalitat. Això sí, poc a poc, i a veure si la vacuna és la solució.

Repassant el balanç d’aquest 2020 que deixem enrere, voldria destacar un fet molt important per als nostres associats que és l’activitat de les empreses. Així doncs, després del confinament general, el passat 11 de maig vam podem reiniciar de forma progressiva les activitats amb el resultat que no hem hagut de tancar més, en cap moment. Una feina treballada des de la patronal catalana Fecavem en defensa dels nostres associats i associades. Ja he dit en anteriors ocasions que Catalunya ha estat l’única comunitat autònoma que hem pogut continuar l’activitat de l’automoció de forma ininterrompuda de les nostres empreses.

El mercat ha caigut a Espanya en un 32% i a Catalunya en un 28,82% i provoca que el volum de vendes de VN se situï en les 855.000 unitats. La facturació baixa en general. I perjudica, i molt, els comptes d’explotació. Per tot plegat, hem de preveure els pressupostos del 2021 i ser molt prudents.

Ara mateix, tenim molts fronts oberts que no ens faciliten l’activitat empresarial: la persecució de la mobilitat privada és constant, sense que els polítics valorin el que aportem a la societat. Necessitem estar més units que mai i fer-nos sentir. La darrera campanya de publicitat ha sigut molt notòria i hem defensat i s’ha sentit la nostra veu i que som actius. Més enllà de campanyes, els mitjans ens volen escoltar, hem aconseguit ser-hi presents, d’una forma o altra, cada setmana.

Per això repeteixo que la unitat entorn el Gremi del Motor i Fecavem és més necessària que mai i la Plataforma en Defensa de la Mobilitat Privada també. Mirem les nostres actuacions en positiu.

Espero i desitjo que el 2021 ens porti molta salut perquè és el més important. Si tenim salut, la roda funcionarà. Vull acabar desitjant un bon Any Nou i que us sigui, de veritat, per a tots i totes.

Una forta abraçada!