Skip links

El Govern es compromet a treballar conjuntament amb Fecavem

La Patronal catalana tanca acords de col·laboració pels propers quatre anys

Ahir dijous 2 de setembre, la Patronal Fecavem va reunir-se amb el Departament de Vicepresidència del conseller Jordi Puigneró per marcar, conjuntament, les línies estratègiques a seguir en la propera legislatura en matèria d’automoció. La nostra Patronal va traslladar les necessitats i reptes de futur més immediats.

El president de Fecavem, Jaume Roura, acompanyat dels principals representants de les quatre províncies catalanes, es van reunir amb Ricard Font, Secretari General del Departament de Vicepresidència i Territori i Xavier Flores, Director General de Infraestructures. Aquesta reunió ha servit com a presa de contacte amb la nova direcció de la conselleria de mobilitat i infraestructures. El president Roura va estendre la mà a col·laborar en tot allò que els puguem ajudar.

Fecavem demana que es posi en valor el paper de l’automoció perquè aporta les solucions de mobilitat que vertebren Catalunya i cal traslladar-ho a les taules de mobilitat. També el rol del transport privat: continua sent l’alternativa preferent de desplaçament majoritari i complementari al transport públic. Per això sol·licitem que no es criminalitzi el seu ús. D’altra banda, també manifestem que el sector està condicionat i alhora compromès en minimitzar les emissions dels vehicles, la necessitat d’una reforma fiscal que valori la fiscalitat verda.
Novament, hem remarcat que Fecavem no està d’acord amb l’impost sobre les emissions CO2 dels vehicles i hem posat de manifest el contrasentit que suposen unes recents declaracions del Vicepresident Jordi Puigneró, que ha demanat al Gobierno del president Pedro Sánchez que Catalunya no tingui més impostos que la resta de comunitats i, a la vegada, no aplica el mateix criteri en aquells impostos de la seva competència.

La primera trobada ja ha servit per palpar sensacions. Des de la Conselleria tampoc no es comparteix la criminalització de l’automòbil. Considera que el vehicle a motor ha d’evolucionar i que l’enfocament actual cap al vehicle elèctric com a única alternativa és insuficient. Els acords per avançar en la col·laboració iniciada es concreten en la participació d’una sessió professional per explicar les posicions respectives amb la voluntat de construir un relat comú. També es crearà un grup de treball per concebre ajudes que facilitin la incorporació de vehicles més sostenibles i eficients. Fecavem tindrà veu en els temes de mobilitat i infraestructures, competència d’aquesta Conselleria.