Skip links

El Gremi del Motor, referent en formació al Congrés Alianza de Saragossa

El Secretari General del Gremi del Motor i la Mobilitat de Barcelona, Joan Blancafort, va ser un dels ponents convidat al darer Congrés Alianza celebrat a la capital aragonesa de Saragossa. Blancafort va posar en valor la importància de la formació professional i la necessitat de tenir una borsa de mercat favorable per captar nous comercials a través dels cursos que el Gremi imparteix amb les escoles de FP catalanes. Un model d’èxit que es reflecteix en la reedició any rere any d’aquests cursos.

La VIII edició del Fòrum Aliança per a la FP Dual, organitzat per la Fundació Bertelsmann, el Govern d’Aragó i la Fundació Basilio Paradís de Cambra de Saragossa, en col·laboració amb Caixa Rural d’Aragó, ha seguit avui brindant un espai de diàleg en què experts nacionals i internacionals, així com autoritats, organitzacions sindicals i agents socials han debatut sobre la situació actual de la FP Dual i els reptes de futur d’aquest model formatiu.

Un dels temes centrals de la VIII edició del Fòrum Aliança per a la FP Dual ha estat el debat sobre la implantació de la nova Llei de FP, protagonitzat per la Comunitat d’Aragó, Castella i Lleó i la Comunitat Valenciana, juntament amb David Broceño, subdirector general de Planificació i Gestió de la Formació Professional, Ministeri de Educació i Formació Professional.

Com a tancament de la jornada i cloenda de la VIII edició del Fòrum Aliança per a la FP Dual, Clara
Bassols, directora de la Fundació Bertelsmann
, ha qualificat de magnífiques les sessions de aquest fòrum, que ha definit com una “experiència enriquidora”. Bassols ha destacat que “no podem treballar per als joves sense els joves”, alhora que ha posat èmfasi que amb la nova Llei de FP estem en un moment clau: tenim una gran oportunitat per fer una FP molt millor, però també aquest període té molts riscos”.