Skip links

Entrevista a Josep Pont, del Grup Maas: “Nosaltres oferim mobilitat”

Seguim coneixent els nostres associats i prenent el pols a la distribució d’automoció de Catalunya. Avui és el torn d’en Josep Pont, director general del Grup Maas. Amb ell, corroborem com està canviant el negoci automobilístic, les necessitats integrals dels usuaris i com aquest grup s’està consolidant com a un dels referents tant al Vallès Oriental com a l’Occidental.

Quan es va iniciar en aquest sector?

Als 14 anys vaig començar com a aprenent. Posteriorment, i compaginant alhora els meus estudis, em vaig formar en un petit taller de compravenda que va evolucionar cap a una agència de vehicles. Es tractava de l’emblemàtic DKV Mercedes de Sabadell. Allà vaig aprendre molts aspectes del sector, com ara a detectar el potencial empresarial dels negocis automobilístics.

Així doncs, de què parlem actualment quan diem Grup Maas?

El nostre grup empresarial és una societat propietat de diverses famílies. Un holding de particulars que es va iniciar a la dècada dels seixanta. A partir de 1976 vam inaugurar el primer concessionari i des de llavors hem desenvolupat una política d’expansió fins a arribar al punt que les marques ens reconeguin com a distribuïdors directes dels seus vehicles.

Quin és el principal repte que suposa liderar els vostres centres de distribució?

A nivell empresarial, has d’assolir i prendre les teves pròpies decisions. Es tractar d’un mercat regulat on la competència encara és molt forta. Per això, és important estar en constant evolució i adaptant-se a les tendències de consum i als nous perfils de consumidors. Hem deixat de ser un grup automobilístic amb diferents marques oficials per convertir-nos en una marca consolidada, amb uns clients fidelitzats, capaços d’oferir un servei integral de mobilitat i amb una gran presència arreu del territori català. 

 Quina és l’envergadura de Grup Maas?

Actualment, som un dels grups automobilístics més rellevants de Catalunya, amb més de 450 professionals, set marques comercials (Citroën, DS, Nissan, Kia, SEAT, ŠKODA i CUPRA) i més de 30 instal·lacions presents a les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Bages i l’Anoia. A Maas oferim serveis integrals de mobilitat i més de 100 mil clients ja han confiat en nosaltres.

En què consisteix aquests serveis integrals de mobilitat?

Són serveis a curt, mitjà o llarg termini que oferim, tant a particulars com a empreses, amb l’objectiu d’establir una relació de confiança amb el client, entendre les seves necessitats de mobilitat i oferir-li la millor solució integral per al seu dia a dia personal i professional. Aquestes solucions s’adapten perfectament a les tendències del sector, als hàbits de consum i a les noves necessitat de mobilitat dels consumidors. 

Per exemple?

Subscripció de vehicles per hores, dies o mesos sense cap compromís de permanència, la venda de vehicles nous i d’ocasió, la gestió de flotes comercials, els serveis postvenda, la venda i distribució de recanvis originals o la corredoria d’assegurances serien algunes de les solucions integrals que oferim.

Per què és tan important tenir una patronal com Fecavem i un Gremi del Motor de la província de Barcelona?

Aquestes entitats són molt importants per donar unitat i cohesió a un sector com el nostre que és tan competitiu. A més, representen un nucli per a compartir interessos o inquietuds comunes entre els professionals.