Skip links

L’IPC condiciona el preu final dels automòbils

El periodista Toni Fuentes, des de Coche Global, ens aproxima la tendència de preus actual del mercat dels automòbils. “La pujada del preu mitjà dels cotxes accentua la tendència a la moderació després d’haver escalat fins a nivells que no es recordaven. L’última dada de l’índex de preus de consum (IPC), corresponent al mes de juliol del 2023, dona peu a l’esperança en haver suavitzat l’increment dels preus fins al 3,6% , el nivell més baix des del 2021, abans de l’inici de la guerra d’Ucraïna”.

Així doncs, en només un mes, la inflació anual respecte al mateix mes de l’exercici anterior va passar del 5,4% del maig i del juny al 3,6% del juliol, 1,8 punts percentuals menys de cop. Es tracta de la xifra més baixa registrada des de l’octubre del 2011.

Un motor per a la UE

Malgrat tot, les pujades anteriors condicionen la tendència. Si mirem en el passat més recent cal tenir en compte que al març, els cotxes nous es van encarir en un 7,2%. Tres dècimes percentuals menys que el mes de febrer. Per part seva, els automòbils de segona mà també marcaven la seva escalada i se situaven ja en el 16,5% d’increment respecte al mateix mes de l’any anterior. A més, va pujar un punt i una dècima percentual respecte al mes de febrer del 2022, que va tancar amb el 15,4% de pujada interanual.

Malgrat tot, el pes de l’automoció i la seva força en el conjunt econòmic de la Unió Europea és notori. L’automoció representa la potència econòmica que va aportar al voltant del 10% de les exportacions europees el 2022.

Les més de 17.300 empreses del sector formen una xarxa d’OEM i proveïdors de tots els nivells. Significativament, la indústria empra directament o indirectament més del 6% de la mà d’obra de la UE, creant efectes positius de contagi fora del sector. La indústria de l’automòbil també ha estat un nexe d’innovació. Les petites i mitjanes empreses de l’ecosistema han innovat contínuament, especialment en les àrees de propulsió de motors de combustió, xassís, sistemes de seguretat i disseny exterior i interior. De fet, al voltant del 30% de les patents mundials d’automoció es van originar en països europeus, la major part de qualsevol regió.

Per concloure, les inversions significatives en recerca i desenvolupament han ajudat els fabricants d’automòbils europeus a introduir noves tecnologies que han contribuït a avenços importants en sostenibilitat i seguretat mitjançant la millora de l’economia de combustible i la reducció. emissions, soroll i accidents.