Skip links

Jaume Roura inaugura el primer debat de l’Auto Mobility Trends 2023

El president de Fecavem i el Gremi del Motor i la Mobilitat de Barcelona, Jaume Roura, va ser el primer dels ponents que va donar el tret de sortida a la jornada del Baròmetre Auto Mobility Trends 2023, impulsat per Coche Global i de la mà del periodista Toni Fuentes.

L’acte va tenir lloc a CASA SEAT on Roura va ser preguntat per la recent sentència que dona la raó a les patronals que van denunciar la superilla del carrer Consell de Cent de Barcelona: “Celebrem que la justícia dicti que les coses s’han de fer amb diàleg i no per imperatiu com l’anterior consistori. A partir d’aquí, obrim una nova etapa amb nou alcalde, Jaume Collboni, i esperem que les coses es facin des del consens de tots els implicats i implicades”.

Més enllà de l’apunt d’actualitat, aquesta trobada ha marcat l’inici del nou curs per al sector de l’automoció. Fabricants de vehicles, proveïdors, concessionaris i empreses de nova mobilitat han aprofitat la seva participació per reclamar a les administracions, absent en el cas del Ministeri d’Indústria, la posada en marxa de les reformes pendents necessaris per propiciar les quantioses inversions que requereix la transició ecològica del sector.

Resultats del Baròmetre

La millora del clima que reflecteixen les dades del sondeig transversal de les empreses dautomoció i mobilitat ha estat corroborada pels líders del sector. El Baròmetre Auto Mobility Trends mostra una xifra rècord del 77% d’empreses que augmenten o mantenen les inversions globals. Les empreses que dediquen més recursos a les seves inversions són les de serveis de nova mobilitat, amb un 75% el 2022 que van augmentar la seva aposta. Els van seguir a poca distància els fabricants de vehicles (71%), els proveïdors (44%) i els punts de venda (36,5%).

Els fabricants de vehicles, que són els que mostren al sondeig més optimisme sobre la millora dels seus resultats el 2023, destaquen els esforços de les empreses a continuar invertint en la transició però mantenint la competitivitat. La vicepresidenta de Persones i Organització de Seat SA, Laura Carnicero, ha subratllat que l'”optimisme” que demostren a l’enquesta la majoria de les empreses és una palanca per augmentar les inversions, especialment en l’electrificació. L’exemple més notori és la mateixa Seat, que està recuperant els nivells de producció prepandèmia i impulsa un projecte amb el grup Vollkswagen i unes 50 empreses aliades amb una inversió de 10.000 milions.