Skip links

Jorge del Olmo, Espacio Harley-Davidson BCN: “El client valora l’honestedat”

L’Espacio Harley-Davidson BCN és un lloc de culte pels amants d’aquesta moto, però també un dels referents a nivell estatal. Al capdavant, hi ha l’ànima de Jorge del Olmo, director executiu de l’empresa que ofereix una visió completa de servei entorn les dues rodes: taller oficial, recanvis i un espai boutique amb tots els darrers detalls per gaudir d’una Harley. A més, també ofereixen finançament i assegurances a mida, customització, motos d’ocasió o la possibilitat de llogar-ne una. El Gremi del Motor es trasllada fins el carrer Joan Güell número 207 de Barcelona per parlar amb aquest agremiat que suma tota una vida dalt d’una Harley.

D’entrada, tenim entès que estàs nominat com a Personatge de la PostVenta en uns premis que se celebraran el proper mes de febrer del 2023. Què significa per a tu aquest reconeixement?

Ho agraeixo molt, sempre ho faig amb qualsevol reconeixement i si al final et donen un premi i el guanyes és positiu perquè significa que fas bé la teva feina.

Des de fa molts anys, formes part de la junta directiva del Gremi del Motor. Quins reptes creus que ha de tenir de forma immediata el gremi del motor i sobretot a Barcelona?

El Gremi fa una gran feina, és molt important que hi hagi comunicació entre els professionals i l’Ajuntament de Barcelona perquè gràcies a aquest diàleg és com trobaran les millors solucions per a la convivència entre vehicles i peatons. A Barcelona estem vivint una creuada en contra del vehicle privat, tant cotxes com motos, i ens preocupa molt perquè sembla que l´Ajuntament està instal·lat en una utopia que, pensem, provocarà grans problemes als ciutadans i comerços.

Com a expert en vehicles de dues rodes, cap a on s’orienta la moto actualment? Continua sent indispensable per Barcelona?

La moto es importantísima per la fluïdesa del trànsit a Barcelona i també pel mateix transport públic. Si els que anem amb moto ens movéssim únicament amb cotxe o transport públic provocaríem un caos enorme. És evident que la moto urbana s’orienta cap a l’elèctrica, però jo tinc molts dubtes que el vehicle elèctric tingui futur ja que és massa contaminant fabricar-los i no tenim capacitat energètica per mantenir un parc mòbil completament elèctric. Potser el futur és l’hidrogen o una benzina neta.  En tot cas, el vehicle de dues rodes continuarà sent molt important tant per practicitat com per diversió… És una gran opció de mobilitat.

Quines novetats podem trobar pel 2023?

Per l’any vinent, veurem moltes novetats en tot allò referent a l’elèctric, moltes marques de tota la vida i moltes altres de noves, aposten per aquests perquè hi ha una oportunitat perquè empresaris de fora del món de l’automoció produeixin vehicles urbans.  I per un altre costat començarem a veure com va canviant el paradigma que fins ara ha existit pel que fa als concessionaris. És evident que la forma de comprar i vendre està canviant i les marques i els professionals s’han d’adaptar. Com sempre passa, això serà bo per a alguns i molt difícil per a uns altres.

Quins serveis oferiu des del vostre espai?

Nosaltres, des del ESPACIO HARLEY-DAVIDSON BCN, oferim venda de motos noves i d’ocasió, reparació i personalització i lloguer, venda de roba i complements… I també tenim un bar i un estudi de tatuatges. És un espai únic i molt especial que busca oferir una experiència única a la ciutat.

Vaja, una filosofia de vida única! I Jorge, com a fill d’un dels grans de la comunicació com és Luis del Olmo, quina és la clau en el moment de comunicar quan anem a vendre un vehicle?

Per la part del venedor no existeix un moment clau de comunicació. Tingues en compte que una gran part de la venda avui es marca donant a conèixer el producte i pensa que els clients entren als concessionaris amb moltíssima informació que han trobat a través de les xarxes socials i internet en general. A nosaltres ens toca donar el millor servei i experiència una vegada entren per la porta. Però si em preguntes per una clau que els venedors han de tenir claríssima, et diria que la sinceritat i l’honestedat.

Des de Fecavem i el Gremi del Motor estem emmarcats en una campanya de renovació del vehicle. Perceps molts dubtes i incerteses en el client final actualment? Com ho podem combatre?

Ara mateix el clima és de massa incertesa, els missatges dels polítics i els mitjans de comunicació posen massa sovint la por al cos de possibles compradors i, si has d´invertir en un vehicle però et repeteixen cada dia que hi ha una gran crisi que està arribant, t’ho pensaràs dues vegades.