Skip links

José Luis Quiroga, CEO Grupo TAES: “El Saló de l’Automòbil és imprescindible i té un gran pes com a saló internacional”

L’entrevista del mes de maig la dediquem a conèixer millor José Luis Quiroga, CEO del Grup TAES i una persona de gran rellevància social en l’àmbit de l’automoció catalana i espanyola. Amb pràcticament 40 anys d’experiència, José Luis Quiroga s’ha convertit en un referent de la distribució amb els quatre punts de venda i l’obertura d’altres branques empresarials lligades a les activitats de flotes i exportació. Podeu conèixer tota l’activitat que realitzen al vostre portal web:https://www.concesionarios.seat/overview-dw.dealer.taes-motor.html

Sembla imprescindible començar pel Saló de l’Automòbil: com preveu que serà l’edició d’aquest any?

El Saló és molt rellevant per al nostre sector i també per a la nostra ciutat, ja que en aquests dies es reben milers de visitants que venen a gaudir d’aquest gran esdeveniment automobilístic. No podem oblidar que és un Salon Internacional i aquest fet ens col·loca en primera línia, generant un gran soroll mediàtic que ens ajuda a presentar totes les novetats de producte i donar a conèixer tota mena d’activitats que es desenvolupen al voltant de l’automòbil.  Serà molt important després de tancar una època Covid, que ens va condicionar de forma molt rellevant.

Centrat a CUPRA, la seva marca estrella, quines novetats s’esperen globalment aquest 2023?

D’entrada el llançament del Cupra Tavascan en dates pròximes. La nova joia de “zero emissions”. El Cupra Tavascan és el primer SUV Coupé i segon model 100% elèctric, després del Born. Un vehicle amb la tecnologia més avançada, que eleva l’autonomia per sobre dels 500Km i amb un equipament que segur sorprendrà el client més exigent. Més enllà d’aquest aspecte, seguirem afermant la nostra marca al mercat a través de les noves motoritzacions a Cupra Leon i Cupra Ateca, que ens permeten accedir a un major nombre de clients interessats en els nostres cotxes.

Precisament parlem de salons, però no podem oblidar un espai permanent com és CASA SEAT. Què aporta per la ciutat de Barcelona?

A dia d’avui compleix una funció més cultural i lúdica que comercial. Les xifres són el resultat de l’èxit amb més de 190.000 visitants el passat 2022 i aquest 2023 està sent millor. El volum de persones que venen, se senten motivats per la magnífica oferta cultural i gastronòmica que l’espai ofereix. Casa Seat és un clar exemple d’integració de la nostra marca en la societat barcelonina i catalana, on queda manifest, que la indústria, l’economia i la cultura van de la mà generant progrés i assentant el desenvolupament de la nostra societat. Des del meu punt de vista, davant polítiques que juguen a deteriorar la nostra imatge i la del sector, Casa Seat és un gran exemple de concòrdia.

Ara que parlem de polítiques, s’apropen les eleccions municipals. Tan important és la política local per la mobilitat urbana i, especialment, privada?

Totalment. La política de Barcelona acaba sent una referència, m’atreviria a dir mundial. Per tant, tot el que es fa s’ha de pensar molt bé. D’entrada, influeix directament en els plans de mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i per la seva rellevància internacional, posteriorment, estic segur que traspassa fronteres. Resulta curiós que l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, amb Ada Colau al capdavant, quan talla el trànsit d’una zona de la ciutat, parla de “pacificar” els carrers. Però per poder pacificar, abans hi ha d’haver una guerra. I la guerra contra el nostre sector i la mobilitat privada no té cap sentit.

Finalment, el Gremi del Motor, quin paper ha de tenir amb tants canvis?

Continua sent indispensable. la part més feble de l’automoció som els distribuïdors oficials i els multimarca. hem de seguir units en defensa dels nostres negocis, considero que la línia del president Jaume Roura és la correcta, enfortint enllaços, liderant la patronal del Metall com ho està fent amb la presidència de la UPM, i sobretot amb Faconauto, com a patronal espanyola de la Distribució a la qual correspon realitzar el tot el treball de defensa, per exemple, la situació legal dels nostres contractes, davant la possibilitat de conflicte amb el fabricant.