Skip links

La matriculació d’automòbils es recupera lleugerament però encara cau un 22,6% al juny

Les matriculacions d’automòbils s’han recuperat lleugerament de l’aturada de l’activitat durant el confinament per la pandèmia de Covid-19, segons la Federació Catalana d’Automoció (Fecavem).

Després de registrar una davallada interanual del 97,7% i 73% a l’abril i al maig, respectivament, al juny s’ha matriculat 12.028 vehicles, un 22,6% menys que al mateix mes de l’any passat.

La recuperació de les motocicletes ha estat “la més significativa”, amb 4.701 unitats i un augment del 13,9%. A l’abril, les matriculacions van caure un 96,4%, fins a 143 motocicletes, i al maig, un 54,2%, fins a 2.063.

“Les dades posen en relleu les virtuts de la motocicleta per aquest post confinament, atractiva per la mobilitat per la seva enorme polivalència”, ha assegurat la patronal en un comunicat.

Els furgons i derivats han registrat els impactes negatius més baixos respecte a l’any passat, d’un 4,8% en el cas dels furgons i d’un 9,3% en els derivats. La patronal ha explicat que aquest segment està immers en un procés de renovació de la flota i ha valorat “l’esforç” del sector empresarial per afrontar els canvis, tot i la moratòria d’un any concebuda per complir amb les normes de la Zona de Baixes Emissions.

Amb tot, Fecavem ha demanat fer efectius “urgentment” els plans d’ajudes anunciats pel govern espanyol per tal que el sector pugui recuperar-se completament.