Skip links

La patronal catalana de l’automoció demana “realisme” amb el vehicle elèctric i diàleg a Colau sobre la mobilitat de Barcelona

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, el president de FECAVEM, Antoni Roura, ha apostat per anar “pas a pas” amb el vehicle elèctric i la seva implantació. Roura ha defensat les millores del motor de combustió tant pel que fa a les seves emissions, consum i tecnologia de seguretat.

En aquesta línia, Roura ha recordat que a Espanya “la gran majoria dels 2,7 milions de cotxes són de motor de combustió” i ha demanat “realisme” amb l’electrificació del vehicle, ja que “els costos són molt cars i el sistema de càrrega encara presenta moltes dificultats”.

Sobre el pla de mobilitat del govern municipal de Barcelona, el president de FECAVEM ha censurat que els imputin responsabilitats sobre la salut de les persones. “L’automoció no mata a les persones, salva vides i així ha quedat demostrat amb el coronavirus”. Roura ha demanat “més diàleg” i ha assegurat que ha parlat amb tots els grups del consistori, a excepció dels comuns. “No ens han volgut atendre”, ha denunciat el representant de la patronal catalana de l’automoció.

Pel que fa a les matriculacions, després de l’enfonsament dels mesos de l’estat d’alarma, al juny ha començat la recuperació. Roura ha explicat que el sector està “bastant” reactivat.