Skip links

La Síndica rep queixes per la implementació de la ZBE

La Síndica de Greuges de l’Ajuntament de Barcelona ens ha fet arribar l’estudi i les recomanacions en relació a les més de 350 queixes que ha rebut de la ciutadania derivades de l’aplicació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Amb aquest informe, la Síndica defensa els drets fonamentals i les llibertats públiques i ha pogut constatar amb diverses entitats, entre aquestes el Gremi del Motor, els laments i les mancances de la ZBE. 

Queixes principals

1) Dificultat econòmica dels afectats que es desplacen des de fora de Barcelona a dins o a l’inversa per l’escàs transport públic i la por que ha suscitat aquest mitjà amb les lleus mesures de seguretat sanitàries contra la Covid-19,

2) Alguns dels enquestats argumenten que fan un ús molt reduït o puntual dels vehicles privats, que l’usen per a efectuar visites a metges,gent gran, malalts, infants o per motius de feina com els marxants de fires i mercats.

3) Mostra d’un complet desacord general perquè les restriccions es fan per les etiquetes ambientals i per la inspecció tècnica de vehicles sense res a canvi.

4) Repercussions als tallers dintre de les ZBE. Sector que ha lamentat no comptar amb el seu parer.

L’impacte de les mesures adoptades s’agreuja perquè s’ha de tenir present que les previsions econòmiques amb l’aparició de la COVID-19 han caigut fins a límits imprevisibles. A criteri de la síndica, les dades de conjuntura econòmica de l’Ajuntament de Barcelona explicita que l’impacte de la pandèmia sobre l’activitat econòmica en el 2020 ha estat devastador. 

DESCARREGA’T L’INFORME COMPLET!

Fotografia de portada: la Defensora de la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà.