Skip links

Es recuperen les matriculacions durant el mes de juny

Els automòbils de turisme  es recuperen de la sotragada de la pandèmia i el confirnament obligat; quest mes de juny .amb un -22,6% de matriculacions menys que ara fa un any, en total 12.028 vehicles matriculats. No obstant, són unes dades positives si les comparem amb el mes de maig amb 4.620 vehicles (-73% respecte el maig del 2019) i l’abril amb 335 vehicles (-97,7% respecte l’abril del 2019).

També volem fer esment de les motocicletes. La seva recuperació ha estat la més significativa. Ja parlem d’un creixement de les matriculacions en positiu respecte fa un any situant-se en un augment del 13,9%, en total a Catalunya s’han registrat 4.701. Cal recordar que venim d’un maig on les matriculacions d’aquestes estaven al -54,2% amb 2.063 motocicletes i l’abril en un -96,4% amb tan sols 143. Així doncs, des de Fecavem considerem que les dades posen de relleu les virtuts de la motocicleta per aquest post confinament, atractiva per la mobilitat i sobretot la urbana per la seva enorme polivalència.

En darrer terme, fem esment dels furgons i derivats que registren un dels impactes negatius més baixos respecte el 2019: un -4,8% pel que fa a furgons i un -9,3% als derivats. Cal tenir en compte que aquests estan immersos en un procés de renovació de la flota i l’esforç que fa aquest sector empresarial per afrontar els canvis, malgrat la moratòria d’un any concebuda per complir amb les normes de la Zona de Baixes Emissions.

La conclusió principal que traiem des de Fecavem és que cal urgentment fer efectius els plans d’ajudes anunciats pel govern espanyol si volem que el sector, amb els esforços que ja fa, pugui recuperar-se completament. Per plans ens referim al Moves i el general anunciat per l’estat espanyol. Pel que fa al Moves falta que la Generalitat de Catalunya publiqui les bases per fer efectives les sol·licituds a l’ICAEN, l’Institut Català de l’Energia. De moment estimem l’obertura del registre per la segona quinzena de juliol però no en tenim la confirmació.

En segon lloc, el Pla de Renovació General ja està anunciat però no concretat al BOE ni concretat el registre de sol·licituds. És absolutament imprescindible per l’automoció que s’implementi i amb rapidesa.