Skip links

Marta Pérez, gerent de Modern Mòbil: “Mimar el client i la nostra capacitat d’adaptació són les claus de l’èxit”

L’entrevista de l’InfoGremi de juny el dediquem a conèixer un dels associats més emblemàtics: Modern Mòbil al Poblenou de Barcelona, una empresa familiar dedicada al món de l’automoció amb més de 50 anys d’experiència i especialitzada en el món Ford des de fa més de 30 anys com a servei oficial. Modern Mòbil té un fons de comerç amb una llarga història, on la seva majoria de clients espera un servei de qualitat al millor preu possible. Conversem amb Marta Pérez, gerent de Modern Mòbil que, juntament amb el seu germà Antoni, lideren l’empresa de la mà del seu pare i fundador, Antoni Pérez.

ModernMòbil ja incorpora la paraula mobilitat en el mateix nom, heu estat sempre uns visionaris de donar importància a la mobilitat en general per davant d’un vehicle o un altre?

Sobretot ens hem dedicat al vehicle turisme, industrial petit, mobilitat familiar i de petita empresa. No descartem en un futur proper incorporar mobilitat personal i elèctrica en la nostra gama de productes.

En un sector cada vegada més global, com gestiona i lidera el seu dia a dia, una empresa familiar com la vostra?

La nostra premissa sempre ha sigut la satisfacció del client, el mimem i el cuidem i així fem que torni, fem un vestit a mida. Això és molt difícil trobar-ho en empreses grans, com ara la personalització del tracte i la tipologia de serveis que es donen. Considerem que és un valor que encara aprecien moltes persones i empreses. Per això intentem donar el millor servei i qualitat mantenint uns preus raonables. Som una empresa familiar situada en un barri, el Poblenou de Barcelona, amb moltes arrels i lligams d’anys. Hem vist com es trasnformava el barri i ens hem pogut adaptar a cada canvi. La capacitat d’adaptació i resiliència també és important per poder mantenir-se en aquesta indústria que és l’automoció.

L’èxit és notori…

Jo sempre dic que el meu pare, l’Antoni Pérez, sempre ens ha inspirat i és un líder empresarial. Al llarg de tots aquests anys hem aconseguit no estar en mans d’altres i constituir-nos com l’únic servei oficial de Ford a Barcelona. Abanderem una marca important, però ens anem adaptant.

Quins cotxes oferiu i quines novetats podem avançar per a tots aquells que estiguin interessats?

Som el servei oficial de Ford i, per tant, venem cotxes nous i seminous de la mateixa marca. També tenim vehicles d’ocasió de totes les marques. Cal tenir en compte que el nostre negoci principal actualment és la reparació de vehicles.

Precisament, quin moment està vivint Ford?

Ford, com totes les marques, està fent ajustos en les seves produccions per ser més competitius i obtenir beneficis. Està centrada en el vehicle industrial i el turisme del segment mitjà i alt. Ara sembla que vol recuperar les insígnies del passat americà. I aquí et poso com a exemple el retorn de noms mítics com el Ford Puma o la presentació del model elèctric del Ford Explorer. I, en paral·lel, poc a poc anem ampliant la gamma de vehicles elèctrics.

Quins serveis oferiu, més enllà de la venda de vehicles i VO, sobretot centrant-se en el taller?

A part, com bé dius, de la venda, el nostre servei principal és la post-venda. Som taller autoritzat Ford, però també fem serveis integrals per a la resta de marques i per descomptat tenim taller de planxa i pintura.

Una de les preguntes que més es planteja actualment és quin motor escollir: com cal orientar a l’usuari final?

Amb el que més gaudeixo de la meva feina és poder assesorar als clients, escolto les seves necessitats i quin ús fan del seu vehicle. A partir d’aquí els ofereixo la meva opinió, basada en l’experiència i les opinions d’altres clients. Per tant, la resposta te la puc donar si em vens amb un dubte concret i conec millor la peculiaritat teva.

En el context actual, les dates marcades per la UE són assumibles?

Bona pregunta. Ara mateix sembla ser que no. Però si sumem els recursos de totes les parts involucrades i la velocitat creixent de tot plegat, les dates poden canviar i adaptar-se, fins trobar el consens necessari. I, alhora, cercar alternatives perquè puguin coexistir totes les tecnologies. Personalment crec que els avenços de tot el que ens envolta ara van molt més ràpid i els temps d’adaptació també.