Skip links

Setembre, una de freda i una de calenta

Benvolguts tots i totes,

Superat aquest mes d’agost que a molts ens ha servit per carregar les piles i agafar forces per una tornada que es presenta intensa i també incerta, em disposo a fer una radiografia del panorama que se’ns presenta.

Comencem aquest mes de setembre amb una notícia bona i una de dolenta. La bona? L’alliberament dels peatges de les autopistes troncals a Catalunya. Celebrem que sigui així, especialment perquè ens iguala amb la gran majoria de territoris d’Espanya. Tot i que veurem com es resol a mig/llarg termini amb els deures pendents que té el govern espanyol amb la Unió Europea en matèria de mobilitat i medi ambient.

I ara la dolenta: haurem de pagar el nou impost sobre les emissions dels vehicles CO2 a motor. I hem de destacar la circumstància que aquest tribut només el pagarem els residents a Catalunya i que és únic i singular en tot el territori espanyol. 

I en aquesta línia, sorprenen les recents declaracions del vicepresident del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, que ha demanat a l’Estat espanyol que posi damunt la taula un nou model de pagament per a l’ús de carreteres i autopistes i que “no posaran” cap impost afegit que paguin els catalans “i els espanyols no”. Bé, una incongruència de les paraules als fets. Ja que això és el que precisament ens està passant amb aquest Impost. Aquí sí, allà no.

Aquest proper 2 de setembre, ens reunim amb el Secretari General de Territori i Sostenibilitat, Ricard Font, per posar de manifest aquesta contradicció. Des de la Patronal, volem ser reivindicatius en els nostres drets i els de la ciutadania, però també actius en cadascuna de les causes. Seguim!