Skip links

Mossos d’Esquadra crida a prendre precaucions davant l’allau de robatoris

Martorell Motor, SEAT Ondinauto de Barberà del Vallès i Fecosauto de Mollet del Vallès pateixen robatoris en menys de quinze dies

·         Mossos d’Esquadra, en contacte amb el Gremi del Motor, ens alerta que els robatoris als concessionaris i punts de compravenda aquest estiu es poden veure incrementats. L’espiral ja es comença a palpar, lamentablement, per part dels nostres associats. Si el mes passat us informàvem d’un robatori al concessionari Lesseps de Martorell, ara hem de lamentar-ne dos nous. El primer, a Ondinauto de Barberà del Vallès. Aquest centre va patir els desperfectes d’una porta totalment rebentada i la pèrdua d’un cotxe VO.

El darrer, Fecosauto de Mollet del Vallès. En aquest cas, es van emportar tres motos elèctriques que posteriorment s’han pogut recuperar però en un estat molt malmès.

Els lladres, principalment, busquen amb el robatori, un vehicle per poder produir-ne un altre. Així doncs, mitjançant la tècnica de l’encastament aconsegueixen, amb un vehicle robat, accedir a un altre establiment com una joieria o qualsevol botiga de luxe. Finalment, és el cotxe que serveix com a eina per un altre fet delictiu.

Des de Mossos d’Esquadra, ens detallen les mesures antiencastament a tenir en compte, especialment per aquest estiu:

– Col·locar pilones de seguretat a la zona davantera de les vidrieres per evitar l’encastament i la posterior extracció dels vehicles sostrets del concessionari. Les pilones tenen diferents avantatges però cal destacar-ne la seva efectivitat davant el robatori i per  la complexitat que suposa la fugida.

– Desar les claus dels vehicles en un lloc de seguretat i amb accés limitat. Facilitar l’accés a les Claus al nombre de treballadors estrictament necessari i no facilitar aquesta informació a tot el personal.

– Evitar sempre deixar les claus posades al clauer dels vehicles o l’interior d’aquests.  

– Instal·lar alarmes i càmeres de seguretat de bona qualitat.

– Procurar deixar els vehicles amb el mínim de combustible possible per dificultar-ne la fugida. També és aconsellable desconnectar qualsevol element del vehicle que n’eviti l’encesa i d’aquesta manera també eviti la sostracció en cas de robatori.

– Estar atents a persones que entrin al concessionari, botiga o taller, amb una actitud vigilant, i que en ser observats marxen o donen explicacions amb poc sentit.