Skip links

Mossos d’Esquadra donen pautes de prevenció i seguretat en l’Automobile Talks

Gràcies a la col·laboració de tots els participants en el darrer Automobile Talks, vam poder constituir un marc teòric i pràctic sobre la situació actual de la delinqüència i com protegir-nos i convertir en un entorn segur els nostres espais i també ciberespais en l’àmbit digital.

D’altra banda, volem agrair els ponents de la jornada per ajudar-nos a enriquir els coneixements en matèria de seguretat i ciberseguretat: Mossos d’Esquadra, però també Securitas Direct, el BBVA, Ariki Intelligence Group, l’Agència Catalana de la Ciberseguretat i el Tinent d’Alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle.

Des de Fecavem, us avancem els consells i consideracions més importants que Mossos d’Esquadra van detallar:

1.- Revisió periòdica del nostre sistema: hem de mantenir sempre l’estat d’alerta i preparar-nos per a nous escenaris delictius perquè les activitats delictives evolucionen amb les mesures que implanten els negocis. 
2.- El servei postvenda és la part més feble de les instal·lacions i és el que registra més incidències.
3.- Generalment, els negocis del sector no són l’objectiu principal del delicte. Els delinqüents accedeixen a les instal·lacions dels concessionaris oficials i multimarca per, posteriorment, perpetrar delictes en altres negocis.
4.- La pandèmia va tergiversar el nombre de robatoris a la baixa, però estem tornant als índexs de delictes de l’any 2019.
5.- L’encastament és un dels problemes i és principalment comès per delinqüents reincidents, que s’exposen veient la poca transcendència de les penes vigents. L’encastament es concentra a les ciutats de Barcelona i Madrid i ens trobem delinqüents que van d’una ciutat a l’altra.
6.- El robatori amb força en els concessionaris oficials i multimarques no té una especial incidència en el col·lectiu respecte el conjunt de comerços oberts al públic.
7.- Cal preparar-nos perquè el benefici dels delinqüents sigui menor. Com? Recomanem deixar els vehicles han d’estar amb poca benzina perquè, en cas de sostracció, els delinqüents no puguin anar lluny. Activeu els limitadors de velocitat, molts vehicles en disposen. Tenir en compte que alguns delinqüents disposen de tecnologia per obrir un vehicle amb 30 segons! Transmeteu la necessitat de prendre mesures de seguretat a tot el personal, comercials, mecànics, planxistes, neteja, administració i direcció.
8.- Cal “bunqueritzar” les instal·lacions i pensar que no només hem d’impedir l’entrada, sinó també que els vehicles en puguin sortir. Per exemple, fent un sistema de col·locació entre ells que no sigui fàcil treure’n un de forma directa.
9.- Per la dinàmica de negoci, les claus estan massa accessibles. Eviteu-ho.
10.- Els lladres poden haver visitat prèviament les instal·lacions.

Davant de qualsevol situació urgent o clients sospitosos cal activar el telèfon d’emergències 112. Per qualsevol altra qüestió no urgent, poden transmetre’ns la informació directament a FECAVEM i nosaltres la posarem en coneixement de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra. Escriu-nos a info@fecavem.cat