Skip links

Nou Automobile Talks! Com fer front a la inseguretat i els robatoris?

La seguretat s’ha convertit en un element imprescindible a tenir en compte als nostres Centres de distribució. L’automoció també viu afectacions per l’increment de robatoris a punts físics, però també de forma digital mitjançant atacs informàtics i, per tant, la ciberseguretat és un element a tenir en compte. Per tot això, volem aixecar la veu com a Gremi del Motor i Fecavem i denunciar la problemàtica actual.

Però no només això: el proper dimarts 20 de setembre organitzem un Automobile Talks en matèria de seguretat per tractar els elements que ens poden reforçar davant d’aquest problema i presentar les primeres conclusions d’un estiu que, lamentablement, no ens donarà treva. Us convoquem a una nova sessió informativa. També serà un bon moment per veure’ns després de l’estiu i compartir una jornada matinal.

Coordenades
Dimarts, 20 de setembre
De 9:00-10:30h
Auditori BBVA, plaça Antoni Maura, 6. CP 08003, Barcelona
Esmorzar + Automobile Talks

Aviat us detallarem tot el programa i els seus ponents.

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA

El sector Retail tem l’augment del furt durant el període de vacances

La motivació d’aquest Automobile Talks és gran si mirem l’actualitat més immediata. Després d’un important descens, es tem tornar a les xifres del 2019, anteriors a la pandèmia pel que fa als robatoris. Durant els mesos de juliol i agost, la majoria de nosaltres passarem uns dies fora del nostre entorn habitual. Aquesta situació i l’alta afluència de turistes comporta una conseqüència negativa com un important augment del furt.

Les xifres

Les dades publicades pel Ministeri de l’Interior al Balanç de Criminalitat corresponent al tercer trimestre de l’any 2021 indiquen que l’índex de furts és descendent respecte a la mitjana dels darrers 7 anys. Les previsions al sector comercial és que tornarem a escenaris ateniors.

Què és el que més es roba?

La pujada del furt en el període de vacances pot donar-se perquè, persones no habituals als comerços o poblacions, aprofiten per robar atès que són desconeguts, es troben fora del seu entorn habitual i poden estar temptats a donar-se un caprici.

A més, també s’hi afegeix el factor que en molts casos els empleats són contractats exclusivament per a la temporada d’estiu. Per aquesta situació molts no tenen informació de les mesures preventives de l’empesa, cosa que provoca que els amics de l’aliè aprofitin aquestes circumstàncies per cometre els seus delictes.

Cal destacar que des del Congrés dels diputats s’ha aprovat recentment una llei que endureix les penes per als delinqüents reincidents. Està previst que, després de passar pel Senat, l’aprovació final sigui a finals d’aquest estiu.

Font de l’informe: stcnedap